Yhteiskoululaiset maailman lasten asialla

Julius Vesala, Eerika Niemitalo, Neea Shemeikka, Veeti Hietala, Jasmin Karhu, Rene Mattila, Otava Peltokangas ja Patrick Itäniemi ovat iloisia voidessaan auttaa. Taksvärkin tuotto menee tänä vuonna nenäpäiväkeräykselle.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Aiemmin kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaiset olivat mukana Vimpelin SPR:n osaston nälkäpäiväkeräyksessä.

Nenäpäivää, jonka tuotto menee eri hyväntekeväisyysjärjestöjen kautta maailman lasten hyväksi, vietetään perjantaina 13. marraskuuta. Päätapahtuma on TV1:ssa ja Areenassa suorana lähetettävä nenäpäivälähetys, joka alkaa kello 19. Vimpeliläiset toivovat, että heidän ”värssynsä” näkyisi TV1:n lähetyksessä.

–Olisi kiva, jos joku sen ehtisi siellä ruudun alareunassa näkemään.

Oppilaskunnan puheenjohtaja Patrick Itäniemi kertoi, että yhteiskoululaisten viesti on: rauhaa luot ja toivoa tuot. Elämä eessäs sulla on.

Mainos

Nenäpäiväkeräyksessä yhteiskoulu on ollut ennenkin mukana. Nyt valittiin tällainen yksinkertainen lähestymistapa, vaikka osallistumistapoja keräykseen on erilaisia, luonnehti Kankkunen. Nenäpäiväkeräykseen voi osallistua vaikkapa järjestämällä herkkumyyjäiset, kirpputorin, musiikkiesityksen tai nenäjuoksun, tai perustamalla oman nettilippaan, johon kutsuu kaikki tuttavat lahjoittamaan. Myös oman lipaskeräyksen voi toteuttaa. Rahaa voi lahjoittaa puhelulla, tekstiviestillä, verkkopankissa tai vaikkapa MobilePaylla.

NENÄPÄIVÄN kunniaksi sekä kaikki luokat että opettajakunta tekevät pienen esityksen vapaavalintaisesta aiheesta. Ne videoidaan ja Rene Mattila kokoaa esitykset yhteen, jolloin kaikki pääsevät näkemään toistensa tuotokset. Kaikki oppilaat osallistuvat esitysten toteuttamiseen jollakin tavalla. Oppilaskunnan jäsenten mukaan luvassa on ainakin munkkiaiheinen vitsi, tanssiesitys, koronakatsaus, putkilla soittelua ja toistaiseksi salaisia aiheita.

–Jotain hauskaa haluttiin oppilaille keksiä. Koronan vuoksi olemme olleet paljon luokissa keskenämme. Moneen asiaan täytyy poikkeusoloissa löytää vaihtoehtoisia tapoja toimia, Kankkunen kertoi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.