Lappajärven seurakunta myy Kyrönniemen leirikeskusta huutokaupassa

Kyrönniemen rannassa on 1890‐luvulla rakennettu kappalainen Bergerin suunnittelema huvimaja ”Alexeion” eli ”Möljä”.

Julkaistu:

Aihe:

Kooltaan 2,2 hehtaarin alueella (kiinteistötunnus 403–402–67–2) sijaitsee vanha pappila ja muita rakennuksia. Alueella on myös entinen vanhainkoti, joka on toiminut seurakunnan leirikeskuksena. Ilmoituksessa todetaan, että Lappajärven seurakunta myy rakennukset purkukuntoisina, koska rakennuksille ei ole teetetty kuntotukimusta. Kyseisellä, huutokaupattavalla alueella sijaitsee myös kappalainen A.A.Bergerin rakennuttama Alexeion-huvimaja. Myös puurakenteinen pappila on Bergerin suunnittelema ja valmistunut vuosina 1900–1901.

Kyrönniemen asemakaava, kaavaselostus 2.4.2019 kertoo seuraavaa: ”Leirikeskusrakennuksen vieressä on yleiskaavassa paikallisesti arvokkaaksi arvotettu Kappalaisen pappila. Rannassa on 1890‐luvulla rakennettu kappalainen Bergerin suunnittelema huvimaja ”Alexeion” eli ”Möljä”.  Huvimaja on Lappajärven oloissa poikkeuksellinen rakennus, joka edustaa varhaista rantarakentamista.  Rakennus on arvotettu yleiskaavassa maakunnallisesti arvokkaaksi.”

Netissä käytävä huutokauppa päättyy 30.11.2020. Lopullisen myyntipäätöksen, huutokaupasta huolimatta, tekee Lappajärven kirkkovaltuusto.

Kyrönniemen maa-alueella ja mainituilla rakennuksilla on pitkät perinteet Lappajärven seurakunnan historiassa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.