Herkkien ja hengellisten tulkintojen duo Eve ja Ossi viihtyvät maaseudulla – ”Nurmikon leikkuu ruokkii luovuutta” 

Sanan ja armon eteenpäinvieminen on Evelle ja Ossille tärkeä asia.
Sanan ja armon eteenpäinvieminen on Evelle ja Ossille tärkeä asia.
Sanan ja armon eteenpäinvieminen on Evelle ja Ossille tärkeä asia.
Sanan ja armon eteenpäinvieminen on Evelle ja Ossille tärkeä asia.

SOINI ja vanha pappila eivät kuuluneet suositun laulajakaksikon alkuperäiseen tulevaisuuden visioon. Monen mutkan ja johdatuksen kautta suunnitelmat kuitenkin muuttuivat, kun vuonna 2019 Soinissa tuli vanha pappila myyntiin.  

–Jostain syystä ajatus alkoi tuntua houkuttelevalta. Ajateltiin, että olisihan se hauskaa asua pappilassa, naurahtavat Eveliina (Eve), 33, ja Ossi, 36, Mäki-Reini. 

Pappilaan pariskunta kävi tutustumassa muutamankin kerran, ennen kuin tarjous jätettiin. Muita ostajaehdokkaita ei ilmaantunut, ja Mäki-Reinien tarjous hyväksyttiin.  

–Alkuperäiseen suunnitelmaan kuului asua Soinissa vain väliaikaisesti Even silloisen varhaiskasvatuksen opettajan sijaisuuden ajan, nauraa Ossi.  

–Työt, sittemmin erityisopettajana, kuitenkin jatkuivat ja voisi sanoa, että pappila sinetöi kotipaikkakuntamme. Minulle tämä oli eräänlainen toteutunut unelma. Olen aina ajatellut, että haluan asua talossa, jolla on historia, jatkaa Eve. 

Soinin vanha pappila hurmasi Mäki-Reinit, eikä ihme.

PAPPILA on monine projekteineen Mäki-Reineille yhtä aikaa sekä työmaa, että inspiraation lähde niin remontointiin, kuin musiikkiin. Pariskunnalta ilmestyy tämän vuoden marraskuun aikana viides yhteinen albumi, jonka useammassakin kappaleessa työmaa-teema nivoo vertauskuvallisesti yhteen myös oman vajaavaisuuden kipuilua. 

–Se, kun on paljon työmaata ja keskeneräisyyttä sisällä ja pihalla, inspiroi aiheen tulevan levyn nimikkobiisille, jossa lauletaan muun muassa omasta sisäisestä työmaasta ja hedelmätarhasta. Myös talomme takka on tarjonnut sytykkeitä sanoituksiin. Se on siitä omanlaisensa takka, että se enemmänkin vie lämpöä, kun tuo sitä, naurahtavat Mäki-Reinit. 

–Moni levyn kappaleista sisältää myös jonkinlaisen rukouksen. Lauluissa pyydetään esimerkiksi, että Jumala saisi tehdä työtänsä minussa, tai antaisi voimaa kestää, kun maailma tuntuu olevan monella tapaa sekaisin, kertoo Ossi. 

Laulun tekstit syntyvät suurimmaksi osaksi Ossin kynästä. Eniten kappaleita syntyy autolla ajaessa tai pihatöissä, kuten nurmikkoa leikatessa. Musiikin kautta hän kertoo toteuttavansa elämäntehtäväänsä, kutsumusta. Sanat kumpuavat kohtaamisista, arjesta, ihmissuhteista, parisuhteesta, omasta syntisyydestä.  

–Suomalainen melankolisuus asuu minussa vahvana. Olen huomannut, että parhaiten tekstiä syntyy, kun on joku asia, mitä työstää. Olen oppinut, että luovuudelle täytyy antaa tilaa, mutta myös sopivasti tekemistä. Kun korona tuli ja peruutti yhden päivän aikana kalenterista 50 keikkaa, ajattelin, että nyt on aikaa tehdä musiikkia! Kuitenkin kävi niin, että lamaannuin, enkä hetkeen saanut mitään aikaiseksi, muistelee Ossi. 

DUO Eve ja Ossi on saanut paljon hyvää palautetta rehellisestä ja koskettavastakin kerronnasta, johon on helppo samaistua. Yhteisenä haaveena onkin saada tehdä musiikkia niin kauan, kun joku kokee sen sanoman voimaannuttavana. Pariskunta ei havittele niin sanottuja virstanpylväitä, vaan kokee tärkeämpänä merkityksellisyyden.  

–On iso asia, jos joku voi meidän laulujen kautta kokea, että ”hei minäkin olen tuollainen, minäkin tarvitsen armoa, ja myös minulle sitä on tarjolla.” Haluamme laulujen kautta kertoa, että oli pahuus itsestä tai ympäriltä tullutta, Jumala voi auttaa, sanoo Eve.  

Sanan ja armon eteenpäinvieminen on molemmille tärkeä asia, siksi tarjottu mahdollisuus ryhtyä Operaatio Joulun Lapsen kummeiksi tuntui hienolta ja oikealta. 

–Operaatio Joulun Lapsi on todella upea konsepti, Eve on siihen monena vuonna osallistunut. Meillä on tulossa Joulun Lapsi -konsertteja kolme. 30.9. esiinnymme Helsingissä, 21.10. Seinäjoella ja 22.10. Saarijärvellä. Joulukuussa sitten lähdemme mukaan lahjoja jakamaan Moldovaan, sanoo Ossi. 

–Pidämme tätä mielellämme esillä keikoilla, koska tämä on hyvin konkreettinen tapa auttaa heikommassa asemassa olevia ja samalla viedä ilosanomaa eteenpäin. 

Pariskunta kokee tärkeänä pienen paikkakunnan tuen ja turvan myös musiikin kautta tehtävälle hengelliselle työlle. 

–Saamme paljon rohkaisevia kommentteja niin somessa kuin kasvotustenkin. Meille ne ovat aina iso asia. On yhä hämmentävää kuulla, jos joku on löytänyt apua meidän lauluista. Esimerkiksi kappaleet Sielläkin ja Samalla viivalla ovat koskettaneet monia. Olemme kiitollisia siitä, että meillä on mahdollisuus tuoda lohtua musiikin kautta. 

Eve ja Ossi Mäki-Reini viihtyvät hyvin kotona. Iso talo tarjoaa myös omaa tilaa ja rauhaa, silloin kun sitä kaipaa.
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.