Uusimmat kesäblogit:

Pimeäetsintää Lappajärvellä  

Vapaaehtoisen pelastuspalvelun Härmänmaan paikallistoimikunnan puheenjohtaja Maria Koski (oik.) saa seuraajakseen vuodenvaihteessa Suvi Linjamäen (keskellä). Vasemmalla Eija Kakkuri ja taustalla Länsi-Suomen piirin valmiuspäällikkö Aki Valonen. Kokous pidettiin Tarvolan kauniissa rantamaisemassa.
Vapaaehtoisen pelastuspalvelun Härmänmaan paikallistoimikunnan puheenjohtaja Maria Koski (oik.) saa seuraajakseen vuodenvaihteessa Suvi Linjamäen (keskellä). Vasemmalla Eija Kakkuri ja taustalla Länsi-Suomen piirin valmiuspäällikkö Aki Valonen. Kokous pidettiin Tarvolan kauniissa rantamaisemassa.

VAPAAEHTOINEN pelastuspalvelu järjestää Lappajärvellä pimeäetsintäharjoituksen lokakuun kuudennen päivän iltana. Kokoontumispaikkana on Länsirannan koulu ja harjoituksen vetää Antti Asuinmaa. 

Harjoituksessa saadaan pikakoulutus toimintaan etsintäpaikalla erityisesti yöaikaan tapahtuvaan henkilöetsintään. Harjoitukseen ovat tervetulleita alueen hälytysryhmien lisäksi kaikki Vapepa-toiminnasta kiinnostuneet. Lisätiedot ja ilmoittautumiset Vapepa Pohjanmaan kotisivun kautta. 

Vielä ehtii ilmoittautua mukaan myös Kauhavalla 23.–24. syyskuuta pidettävälle etsinnän peruskurssille. Kurssi on osa HELA23-harjoitusta, jonka Maanpuolustuskoulutus järjestää.   

Perhekunnittain kutsutaan väkeä osallistumaan myös 16. syyskuuta HILLA23-tapahtumaan Keuruulle. Myös näistä löytyy lisätietoa Vapepan sivulta.  

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu on mielekäs ja hyvää tekevä harrastusmuoto, jossa toimitaan tärkeänä linkkinä viranomaisten apuna kriisitilanteissa. Vapepan verkostoon kuuluu yli 50 jäsenjärjestöä ja toimintaa koordinoi Suomen punainen risti. Vuonna 1964 perustetussa Vapepassa toimii kaikkiaan noin 11 000 vapaaehtoista. 

Härmänmaan veturi vaihtuu 

VAPEPA Härmänmaan paikallistoimikunta kokoontui tiistaina Lappajärvellä  Tarvolan rantatuvalla. Kaksi kautta puheenjohtajana toiminut Maria Koski sai seuraajakseen Suvi Linjamäen. Varapuheenjohtajana jatkaa vielä toisen kaksivuotiskauden Jukka Tauriainen ja sihteerinä Päivi Kultalahti. 

Ensi vuoden toimintakalenteriin kirjattiin tässä vaiheessa 17. helmikuuta pidettävä viestikurssi Evijärvellä, ensihuollon koulutus 23. maaliskuuta Lapualla ja etsinnän peruskurssi 4. toukokuuta Alahärmässä. 

Tänä vuonna pidetään vielä kokous marraskuun 23. päivä teamsissa. Kokouksessa täydennetään toimintakertomusta ja -suunnitelmaa sekä päätetään ensi vuoden huomionosoituksista.  

Paikallistoimikuntaan toivotaan edustusta jokaisesta alueen hälytysryhmästä. Ryhmiltä toivotaan ehdotuksia myös huomionosoituksin palkittavista aktiiveista alueen joka kulmalta. Lisätietoa saa sihteeriltä. 

Härmänmaan paikallistoimikunnan alueeseen kuuluvat Lapua, Kauhava, Evijärvi, Lappajärvi ja Vimpeli. Hälytysryhmiä alueella toimii kaikkiaan 22, joissa jäseniä on reilut 300. Tervetuloa mukaan toimintaan! 

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.