Uusimmat kesäblogit:

Kesätapahtumat ovat osa Järviseudun kulttuuria 

Kansanedustaja Antti Kurvinen (kesk.).
Kansanedustaja Antti Kurvinen (kesk.).

KESÄ on leppoisaa aikaa, jolloin ihmiset viettävät enemmän aikaa ulkona ja nauttivat luonnosta. Se on myös aikaa, jolloin järjestetään erilaisia tapahtumia piristämään niin paikallisten, kuin lomalaistenkin elämää. Kylä- tai muiden yhdistysten järjestämät kesätapahtumat ovat kenties parasta, mitä Suomen suvella on tarjota. Kesällä eletään tapahtumien huippusesonkia. 

Järviseutu onkin tunnettu monipuolisista kesätapahtumistaan. Alueella järjestetään kesällä kymmeniä erilaisia tapahtumia, joista osa on suunnattu paikallisille asukkaille ja osa lomailijoille. Tapahtumien kirjo on laaja, ja niihin sisältyy muun muassa musiikkifestivaaleja, urheilutapahtumia, kulttuuritapahtumia ja markkinoita. Näille tapahtumille ominaista on se, että ihmiset ovat poikkeuksetta hyvällä tuulella ja he nauttivat toistensa seurasta. Vimpelin Saarikentälle vieras kokee olevansa aina tervetullut. Olipa kyseessä Vedon kotipeli tai jokin muu tapahtuma. 

Markkinat keräävät paikkakunnalle markkinakojujen ääreen väkeä läheltä ja kaukaa. Monipuolinen markkinaohjelma, sekä lämmin tunnelma ovat markkinoiden suola. Markkinoille ei tulla pelkästään tekemään ostoksia, vaan sinne tullaan näkemään tuttuja ja kuulemaan kuulumisia. Markkinat ovat koko perheen tapahtuma, sillä ohjelmaa yleensä niistä löytyy vauvasta vaariin. Tästä hyvä esimerkki on Lappajärven markkinat, jolla on pitkät perinteet. 

Vetovoimaisuutta kökkähengellä

KESÄTAPAHTUMAT ovatkin pitäjille tärkeitä monista syistä. Ne elävöittävät aluetta ja tuovat ihmisiä yhteen. Tapahtumien järjestäminen lisää merkittävästi yhteisöllisyyttä ja myös seudun viihtyisyyttä. Kesätapahtumat tarjoavat mahdollisuuden tavata uusia ihmisiä ja kokea uusia asioita.  

Vuosittain järjestettävät kesätapahtumat ovat paikallisille hyvin merkityksellisiä. Se on ajankohta, kun useimmiten pois muuttaneetkin asukkaat palaavat kotikonnuilleen tapaamaan perhettään ja ystäviään. 

Erilaiset tapahtumat tuovat väriä ja elämää kuntaan. Ne tekevät alueesta viihtyisämmän ja houkuttelevamman lisäten alueen vetovoimaisuutta. Tapahtumien järjestäminen on tärkeää myös kuntien elinkeinolle. Tapahtumat tukevat paikkakuntien matkailua ja tähän tulisikin panostaa nykyistä enemmän myös Järviseudulla. Matkailun kehittäminen ja siihen panostaminen olisi mielestäni erittäin tärkeää alueemme elinvoimaisuuden kannalta.  

Järviseudun kesätapahtumat ovat osa alueen kulttuuria ja identiteettiä. Tapahtumat tarjoavat mahdollisuuden nauttia luonnosta, kulttuurista ja hyvästä seurasta. 

Kesätapahtumien toteutuminen on hieno esimerkki yhteen puhaltamisesta ja kökkähengestä alueellamme. Seudulliset ja paikalliset tapahtumat syntyvät paikallisen ideoinnin tuloksena ja ovat järjestöjen aktiivisuuden varassa. Haluan kiittää kaikkia tapahtumien tekijöitä ja vapaaehtoisia, jotka jaksavat järjestää erilaisia kesätapahtumia alueellamme vuodesta toiseen. Teidän työnne ansiosta Järviseutu on viihtyisä ja eläväinen paikka asua, elää ja yrittää. 

Antti Kurvinen 

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja 

Kansanedustaja 

Aiempia kolumneja

Vinkkejä arkeen   – Järviseudun sanomat (jarviseudunsanomat.fi)

Hyvinvointia metsästämässä   – Järviseudun sanomat (jarviseudunsanomat.fi)

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

MLL Evijärven paikallisyhdistys järjestää rahakeräyksen 1. lokakuuta 2023–31. joulukuuta 2023 välisenä aikana.

Joululahja-keräys 2023 Evijärvellä  

MLL EVIJÄRVEN paikallisyhdistys järjestää tänä vuonna Joululahja-keräyksen yhteistyössä perhekeskus Kaislan perhetyön, Evijärven neuvolan, opiskeluhuollon, varhaiskasvatuksen

Sami Alasara muistuttaa, että haasteita riittää ja niitä on tulossa jatkossakin.

Syksyn tuulia 

SYKSY koputtelee tulollaan ja luonto hiljentyy kohti talvea, mutta kunnissa sen kun vauhti kiihtyy. Alkuvuodesta

Bingoilta keräsi mukavan kokoisen porukan pelaamaan yhden ja kahden rivin sekä täyden lapun palkinnoista.

Karvalan Unskilla pelattiin bingoa

KARVALAN Unskilla Lappajärvellä aloitettiin keskiviikkona bingoillan vietto, josta yrittäjät Heli ja Veli-Matti Saariaho toivovat jatkuvaa

MLL Evijärven paikallisyhdistys järjestää rahakeräyksen 1. lokakuuta 2023–31. joulukuuta 2023 välisenä aikana.

Joululahja-keräys 2023 Evijärvellä  

MLL EVIJÄRVEN paikallisyhdistys järjestää tänä vuonna Joululahja-keräyksen yhteistyössä perhekeskus Kaislan perhetyön, Evijärven neuvolan, opiskeluhuollon, varhaiskasvatuksen

Sami Alasara muistuttaa, että haasteita riittää ja niitä on tulossa jatkossakin.

Syksyn tuulia 

SYKSY koputtelee tulollaan ja luonto hiljentyy kohti talvea, mutta kunnissa sen kun vauhti kiihtyy. Alkuvuodesta

Bingoilta keräsi mukavan kokoisen porukan pelaamaan yhden ja kahden rivin sekä täyden lapun palkinnoista.

Karvalan Unskilla pelattiin bingoa

KARVALAN Unskilla Lappajärvellä aloitettiin keskiviikkona bingoillan vietto, josta yrittäjät Heli ja Veli-Matti Saariaho toivovat jatkuvaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.