Uusimmat kesäblogit:

Ajallisuus ja ajattomuus nousivat kesänäyttelyn teemoiksi

Erno Vuori, Time, 2023.
Erno Vuori, Time, 2023.

LAPUAN TAITEILIJASEURAN kesänäyttely Elon aikaa pohtii elämän ajallisuutta. Näyttely on avoinna 4.–25.8.2023 Villa Väinölässa Alajärvellä.

Ryhmänäyttelyssä on mukana neljäntoista taiteilijan teoksia.  Näyttelyn taiteilijat ovat Anneli Di Francis, Art Team Oodidoo, Petri Hilden, Christine Jalio, Mari Knuuttila, Mervi Kujala, Jenny Ojutkangas, Hanna Peltotupa, Johanna Sippola, Taina Syrén, Teija Takala, Sirpa Ulvila, Erno Vuori ja Mervi Ylinen.

Maalaus-, lasi-, ja korutaide sekä musiikkia monotypiaan yhdistävä monitaide kohtaavat kokijansa.

–Taiteilijat saivat ehdottaa vapaasti mitä vain teoksiaan näyttelyyn. Mutta yllättäen kokonaisuudesta nousikin esiin yhdistäviä teemoja, kuten elämän kulku, ajallisuus ja ajattomuus. Jokaiselta valittiin mukaan vähintäänkin yksi työ. Näin erilaisia näkökulmia ja näkemyksiä, hetkiä ja kokemuksia löytää näyttelyssä runsaasti, kertovat näyttelyn kuratoineet Minna Rajala ja Anu Rantala. He valitsivat näyttelyn julisteeseen yksityiskohdan Erno Vuoren maalauksesta Time.

Lapuan taiteilijaseura on vuonna 1971 perustettu kuvataideyhdistys, jonka tarkoituksena on lapualaisen kuvataiteen edistäminen.  Seuraan kuuluu 40 jäsentä, kuvataiteen ammattilaisia sekä aktiivisia harrastajia. Heistä noin kolmasosa asuu Lapualla.  Seura on Suomen Kuvataidejärjestöjenliiton (SkjL) jäsenyhdistys.

Elon aikaa -näyttely on seuran toinen yhteistyöprojekti Villa Väinölän kanssa. Ensimmäinen on seuran hallinnoima Taidelainaamo AVARA, joka välittää pohjalaista taidetta verkossa ja kahdessa toimipisteessään. Ensimmäinen niistä avautui Villa Väinölässä kesällä 2022.

Villa Väinölä on avoinna tiistaista perjantaihin kello 13–17. Vapaa sisäänpääsy.

Luitko jo nämä jutut?

Vanhat esineet kertovat uusia tarinoita  – Järviseudun sanomat (jarviseudunsanomat.fi)

Kuvataiteilija Ritva Lindberg: Minusta tulee sietämätön, jos en pääse maalaamaan – Järviseudun sanomat (jarviseudunsanomat.fi)

Pojat toivat taidettaan Englannista Suomeen  – Järviseudun sanomat (jarviseudunsanomat.fi)

Kökkäväellä toteutettu videonpätkä Kortesjärven Purmojärvestä on ihastuttanut niin nykyisiä, kuin entisiä asukkaita  – Järviseudun sanomat (jarviseudunsanomat.fi)

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.