Uusimmat kesäblogit:

Nelimarkka-museolla soi musiikki muuallakin kuin tauluissa – Ukrainalainen etnomusiikkiryhmä Džerela Karpat esiintyy Nelimarkka-museolla

Rostislav Fedynets (taiteellinen johtaja) – viulu, Juri Djakuntšak – basso, harmonikka Juri Reha – symbaali Valeri Šafeta – harmonikka Vasyl Gamar – panhuilu, okariina, sopilka-pilli Andrij Boženski – laulu, tamburiini
Rostislav Fedynets (taiteellinen johtaja) – viulu, Juri Djakuntšak – basso, harmonikka, Juri Reha – symbaali, Valeri Šafeta – harmonikka, Vasyl Gamar – panhuilu, okariina, sopilka-pilli, Andrij Boženski – laulu, tamburiini

KARISMA, ammattitaito, sekä valtava energia ja vauhti ovat vain osa ominaisuuksia, joilla etnomusiikkiryhmä Džerela Karpatia voisi kuvata. Jokainen ryhmän jäsen on lahjakas ja omaperäinen esiintyjä, kaikilla on oma taiteellinen näkemyksensä ja luova tulkintansa. Kun tällaiset yksilöt saadaan yhteen tuloksena on erinomainen sointi ja riemastuttava kuuntelukokemus.

Džerela Karpatin ohjelmistoon kuuluu vanhaa etnomusiikkia Ukrainan länsiosista. Sitä soitetaan perinteisillä kansansoittimilla, kuten symbaalilla, nailla (panhuilu) ja okariinalla. Värikkään lisän konserttiohjelmaan tuo laulaja Andrij Boženski, jonka ohjelmistoon kuuluu tunnettuja ukrainalaisia kansanlauluja.

Ryhmä tulee Suomeen jo kolmannen kerran. Syys-lokakuussa 2023 muusikot esittävät konserttikiertueen teemalla ”Musiikkia Karpaattien vuorilta”. Ohjelmistossa kuullaan Ukrainan pienten etnisten ryhmien – Karpaattien vuoristolaisten, hutsulien ja lemkien – heleitä ja eloisia musiikkiteoksia. Vuorilla asuvan kansan musiikissa, murheellisissa ja railakkaan iloisissa, unelmoivissa ja sankarillisissa melodioissa kuuluu tunteiden ja kokemusten koko kirjo.

Pohjalaisille lakeuksille värikkään tuulahduksen Karpaattien vuorilta tuova kuusihenkinen kokoonpano esiintyy Nelimarkka-museolla 29.9.2023 kello 18–19.

Liput myynnissä Nelimarkka-museolla 12€ ja 10€ opiskelijat/eläkeläiset.

Konserttia on ollut tukemassa myös Alajärven Osuuspankki.

Lisätiedot ja tiedustelut: Nelimarkka-museo

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.