Kansallispukuja tuuletetaan Alajärven kirjaston puistossa

Kansallispukuja tuuletetaan jälleen Alajärven kaupunginkirjastossa lauantaina 5. elokuuta kello 11–13.
Kansallispukuja tuuletetaan jälleen Alajärven kaupunginkirjastossa lauantaina 5. elokuuta kello 11–13.
Kansallispukuja tuuletetaan jälleen Alajärven kaupunginkirjastossa lauantaina 5. elokuuta kello 11–13.
Kansallispukuja tuuletetaan jälleen Alajärven kaupunginkirjastossa lauantaina 5. elokuuta kello 11–13.

KANSALLISPUKUJA tuuletetaan jälleen Alajärven kaupunginkirjastossa lauantaina 5. elokuuta kello 11–13. Tapahtuma on kaikille avoin. Voit tulla kansallispuvussa, muinaispuvussa, tuunaa mun perinne -henkisesti yhdistämällä kansallispuvun osia tavallisiin vaatteisiin tai ihan tavallisissa vaatteissa. Vietetään aikaa yhdessä piknikillä kirjaston viereisellä puistoalueella (omat eväät mukaan!), ihaillaan ja valokuvataan värikkäitä kansallispukuja ja nautitaan tilaisuudesta pukeutua kansallispukuun. Sateen sattuessa olemme sisällä kirjastossa. 

Kansallispuvun syntymäpäivä on 5. elokuuta, ja sitä juhlistetaan kansallispukujen tuuletuspiknikeillä eri puolilla Suomea. Keisari Aleksanteri III ja keisarinna Maria Feodorovna olivat vierailulla Suomessa ja 5.8.1885 keisarinnalle annettiin “Suomen naisten” lahjana soutuvene. Venettä souti kahdeksan nuorta naista, jotka olivat pukeutuneet kansallispukuihin. Soutajien puvut edustivat Suomen eri maakuntia. Rannalla keisariparia oli vastassa yli satahenkinen kansallispukuinen joukko. Tämä oli ensimmäinen suurimittainen kansallispukujen julkinen esiintyminen ja siitä alkoi kansallispukuharrastus Suomessa.  

ENSIMMÄINEN tuuletuspiknik pidettiin Imatralla 5.8.2010 ja siitä tapa on levinnyt nopeasti eri puolille Suomea. Kansallispukutuuletuksia järjestetään paitsi kansallispuvun syntymäpäivänä myös muinakin päivinä kesän mittaan.  

Mainos

Alajärven kaupunginkirjasto järjesti viime vuoden elokuussa ensimmäistä kertaa kansallispukutuuletuksen ja silloin paikalla oli yli 40 kansallispuvuista kiinnostunutta, joista yli puolet oli pukeutunut kansallispukuihin. Moni harmitteli, ettei tuolloin päässyt paikalle syystä tai toisesta. Nyt kirjasto tarjoaa uuden tilaisuuden pukeutua kansallispukuun ja viettää aikaa muiden samanhenkisten kanssa.

Tervetuloa! 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.