Avoimet Puutarhat -tapahtumassa mukana kaksi puutarhaa Kortesjärveltä 

Avoimet Puutarhat kutsuvat kävijöitä sunnuntaina. Kuva Hietakankaalta.
Avoimet Puutarhat kutsuvat kävijöitä sunnuntaina. Kuva Hietakankaalta.
Avoimet Puutarhat kutsuvat kävijöitä sunnuntaina. Kuva Hietakankaalta.
Avoimet Puutarhat kutsuvat kävijöitä sunnuntaina. Kuva Hietakankaalta.

SUOMEN suosituin puutarhatapahtuma, Avoimet Puutarhat, kutsuu harrastajia tutustumaan erilaisiin puutarhoihin sunnuntaina 9. heinäkuuta kello 12–17. Vuoden teema on Puutarhan sävelet, minkä avulla innostetaan kävijöitä myös tarkkailemaan puutarhojen äänimaailmaa.  

Avoimet Puutarhat -tapahtuma tarjoaa hyvän mahdollisuuden inspiroitua muiden harrastajien tekemisistä. Tapahtumaan on ilmoittautunut yli 800 kohdetta eri puolilla Suomea.  

Järviseudun alueelta tapahtumassa on mukana kaksi puutarhaa, joiden omistajat ovat naapureita Kauhavan Kortesjärvellä. Molemmat ovat tapahtumassa mukana ensimmäistä kertaa. Hyötyä ja Huvia -puutarhan osoite on Syväjärventie 200–202 ja Hietakangas sijaitsee osoitteessa Syväjärventie 225.  

−Hyötyä ja Huvia on mummolani pihapiiri. Puutarhassa kasvatetaan paljon hyötykasveja ja siellä on myös iso kasvihuone.  Kortesjärven yhteiskoulun vanhempainyhdistys on järjestänyt paikalle kahvituksen, kertoo puutarhan omistava Hanna Rintamäki tulevasta tapahtumasta. 

Hietakangas taas on maalaistalon pihapiiri, jonka puutarhaa on rakennettu parikymmentä vuotta.  

–Tätä voisi kutsua englantilaistyyppiseksi puutarhaksi. Olemme koittaneet tehdä puutarhastamme mahdollisimman helppohoitoisen, joten täältä saa ideoita, joita on helppo toteuttaa omassa puutarhassaan, vinkkaa Virpi Syväjärvi. 

Avoimista Puutarhoista lisätietoa löytyy nettisivulta www.avoimetpuutarhat.fi

Tässä lisää aihealueeseen liittyviä juttuja

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.