Uusimmat kesäblogit:

Pakkausmateriaalien ja biojätteen tyhjennykset kunnallisten jäteyhtiöiden vastuulle heinäkuussa

Pakkausmateriaalien tyhjennys siirtyy alueellamme Ekoroskin ja Millespakan vastuulle heinäkuun alusta.
Pakkausmateriaalien tyhjennys siirtyy alueellamme Ekoroskin ja Millespakan vastuulle heinäkuun alusta.

HEINÄKUUN ALUSTA alkaen tulee asuntoyhtiöistä, joissa on asuntoja 5 tai enemmän, löytyä keräysastiat kartonki-, muovi-, metalli- ja lasipakkauksille jätelain muutoksen mukaisesti. Samanaikaisesti pakkausmateriaalien tyhjennys siirtyy alueellamme Ekoroskin ja Millespakan vastuulle. Se tarkoittaa sitä, että asuntoyhtiöiden tulee ottaa yhteyttä jäteyhtiöihin kaikissa pakkausmateriaalien keräysastioita koskevissa asioissa, esimerkiksi, jos astiaa ei ole tyhjennetty niin kuin se pitäisi tai astia on mennyt rikki tai vastaavaa. Mahdolliset nykyiset sopimukset jätteenkuljettajien kanssa tyhjennyksistä päättyvät automaattisesti 30.6.2023.

Ekorosk on toimittanut astiapaketit asuntoyhtiön pihaan. Astiapaketti sisältää 660 litran astiat kartongille ja muoville sekä 240 litran astiat metallille ja lasille. Astiapaketti puretaan asuntoyhtiön toimesta ja viedään jätetilaan. Kiinteistöllä olevat vanhat pakkausmateriaaliastiat poistetaan jätteenkuljetusyhtiön toimesta. Ekoroskin astioita saa käyttää 1.7. alkaen eikä niistä peritä maksua.

Pakkausmateriaalien tyhjennyksille on kilpailutettu urakoitsijat ajalle 1.7.2023-1.7.2025. Ekoroskin toiminta-alue on jaettu 4 urakka-alueeseen. Seuraavat kuljetusyritykset voittivat kilpailutuksen eri urakka-alueilla:

Pohjoinen alue, muovi- ja kartonkipakkaukset; Ekokuljetus JNH Oy, pohjoinen alue, metalli- ja lasipakkaukset: Ekokuljetus JNH Oy, eteläinen alue, muovi- ja kartonkipakkaukset: Finells Transport Ab, eteläinen alue, metalli- ja lasipakkaukset: Transport P. Kronholm.

Ekorosk hoitaa kotitalouksien biojäteastian tyhjennykset 19.7. alkaen

Ekorosk hoitaa kotitalouksien biojäteastian tyhjennykset 19. heinäkuuta alkaen. Se tarkoittaa sitä, että kotitalouksien tulee ottaa yhteyttä Ekoroskiin kaikissa biojäteastiaa koskevissa asioissa, esimerkiksi, jos astiaa ei ole tyhjennetty niin kuin se pitäisi tai astia on mennyt rikki tai vastaavaa. Kotitalouksien nykyiset sopimukset jätteenkuljettajien kanssa biojätteen tyhjennyksistä päättyvät samanaikaisesti automaattisesti.

Bio- ja energiajäteastioiden sijoittelu vaikuttaa jäteautonkuljettajan työergonomiaan. Kunnallisten jätehuoltomääräysten mukaan käsin siirrettävät jäteastiat on sijoitettava siten, että jäteauto pääsee esteettömästi ja turvallisesti enintään 10 metrin etäisyydelle jäteastioista. Jäteastiat tulee siis sijoittaa niin, että kuljettajan ei tarvitse käsin siirtää niitä 10 metriä enempää tyhjentääkseen astiat.

Muutoksen yhteydessä astiajärjestelmä yhtenäistetään, mikä tarkoittaa sitä, että asiakkaiden, joilla on ollut kaksilokeroastia, tulee niistä luopua. Ekorosk vastaa tällä hetkellä ainoastaan biojäteastioiden tyhjennyksistä, kun taas kiinteistöt itse ovat hankkineet energiajäteastian tyhjennyksen. Ekorosk saa vastuulleen energiajäteastioiden tyhjennykset 19. heinäkuuta 2025.

https://testi.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2022/12/31/poistotekstiilin-kerays-alkaa-tammikuussa/
Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.