Eläkeliiton Lappajärven yhdistys on päässyt hyvään keski-ikään – ”50 vuotta on pitkä aika yhteiselle toiminnalle.” 

Järviseudun Pelimannit esittivät järviseutulaisia kappaleita Satu Lumiahon johdolla.
Järviseudun Pelimannit esittivät järviseutulaisia kappaleita Satu Lumiahon johdolla.

ELÄKELIITON Lappajärven yhdistyksen 50-vuotisjuhlaa oli saapunut viettämään yli satapäinen osanottajajoukko Kivitipun Lappajärvi-saliin. Juhlan juonnosta vastasi humoristisella otteella yhdistyksen varapuheenjohtaja Maarit Ahola. Musiikkia juhlassa esittivät Järviseudun Pelimannit Satu Lumiahon johdolla sekä Toivo Rajala ja Kalle Saarinen. Riekonmarjoista runon lausui Tuomo Savola

Tervehdyssanoissaan yhdistyksen kunniapuheenjohtaja Lilja Lantela totesi, että yhdistys syntyi aikanaan yhdessä tekemisen halusta.  

−Mikään yhdistys ei voi toimia yksin, vaan siihen tarvitaan ympärille toimeliaat jäsenet ja yhteistyökykyisiä kumppaneita. Lantela kiitteli lappajärveläisiä tahoja, jotka ovat tukeneet toimintaa niin taloudellisesti kuin tarjoamalla tilojaan käyttöön.  Kunnanjohtaja Sami Alasara toi juhlaan Lappajärven kunnan tervehdyksen.  

–Jos nuorissa on tulevaisuus, niin teissä on tämä kallisarvoinen hetki. Alasara kertoi kuulijoille ajankohtaisista asioista, muun muassa kunnan roolista Geopark-hankkeen veturina. 

Eläkeliiton puheenjohtajan Raimo Ikosen oltua estynyt, piti juhlapuheen Jukka Hiltunen Eläkeliiton Keski-Suomen piiristä. Hän korosti yhdistysten olevan Eläkeliiton ykkösvoimavara. Puheessaan hän nosti esiin yhteiskunnalliset asiat sekä epäkohdat, kuten riittämättömät eläkkeet ja terveydenhoidon tilanteen. −Joka vuosi eläköityy Suomessa arviolta 60000 henkilöä. Eläkeikäisten suorittama lastenlasten hoito sekä omaishoito ovat rahalliselta arvoltaan useita miljardeja euroja, totesi Hiltunen. Eläkeliiton Etelä-Pohjanmaan piirin terveiset juhlaväelle toi puheenjohtaja Eija-Liisa Keskinen

KOTISEUTUNEUVOS Urpo Purola valotti juhlassa yhdistyksen historiaa. −Eläkeliiton Lappajärven yhdistys perustettiin 20.5.1973 Lappajärven kansalaiskoululla. Paikalla oli tuolloin myös Eläkeliiton silloinen puheenjohtaja, entinen eduskunnan puhemies V.I. Sukselainen. Perustamistilaisuudessa oli läsnä 115 henkilöä. Yhdistystä perustamassa olivat muun muassa Fredrik Päällysaho, Niilo Nyyssölä ja Kalle Ahopelto. Ensimmäinen yhteinen retki tehtiin vuonna 1976 Perniön Lehmirantaan, kertoi Purola yhdistyksen alkutaipaleesta. Erilaisia juhlia, tapahtumia, kokouksia ja retkiä onkin yhdistyksellä riittänyt varsin paljon vuosikymmenien mittaan, ja osallistuminen niihin on ollut innokasta. Vain koronavuodet notkauttivat myös eläkeläisten toimintaa. 

Eläkeliiton Lappajärven yhdistykseen kuuluu tänä päivänä 330 jäsentä, kertoo yhdistyksessä vuoden alusta toiminut puheenjohtaja Heimo Herrala.  

−Syys- ja talvikauden ajan pidetään joka kuukausi kuukausikerhoa, jossa käy alustajia puhumassa eri aiheista. Tiistaisin on kävelyhetki, torstaisin vesijumppa. Olemme tehneet myös retkiä eri laavuille. Heinäkuussa osallistumme Lappajärven markkinoille. 

Tulevista matkoista Herrala mainitsee retken Anne Mattilan taidekahvilaan, sekä elokuussa kylpylämatkan Pärnuun. – Yritämme pitää eläkeläisiä liikkeellä. Linja-autoretket ovat helppo tapa retkeillä. 

Toukokuinen patikkaretki Hanhivuoren maastossa. Vas. Risto Lehtonen, Sisko Lehto, Kirsti ja Kalle Saarinen. Kuva: EL Lappajärvi
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.