Sääksjärven kyläseura haluaa tuoda tutuksi alueen luontokohteita 

Heinäjärven kallio Sääksjärvellä on myös geologisesti kiinnostava kohde. 
Heinäjärven kallio Sääksjärvellä on myös geologisesti kiinnostava kohde. 
Heinäjärven kallio Sääksjärvellä on myös geologisesti kiinnostava kohde. 
Heinäjärven kallio Sääksjärvellä on myös geologisesti kiinnostava kohde. 

SÄÄKSJÄRVEN kyläseuran järjestämälle Heinäjärven kallion luontokierrokselle kokoontui tiistai-iltana kaikkiaan 11 innokasta eräilijää, ikähaaarukaltaan ekaluokkalaisesta eläkeikäiseen asti. Ryhmä kokoontui Sääksjärven koululle ja suuntasi sieltä kohti Heinäjärven kallioita. 

–Heinäjärven kalliolle ei mene opastettua reittiä, mutta moni kyläläinen tietää kyllä paikan. Kävelimme Sääksjärven koulun takaa kulkevaa vanhaa pururadan pohjaa pitkin ja ihastelimme lenkin alkupäässä oikein viehättävää mäntymetsää. Jatkuessaan reitti kulkee peltotien läpi, sen jälkeen kuljetaan nevan pohjaan tekeytynyttä polkua pitkin, ennen kuin tulee nousu kalliolle. Edestakainen reitti koululta kalliolle on noin viisi kilometriä, kertoo reitillä oppaana ollut Terhi Honkonen

–Kallioillakin riittää tutkittavaa, on rotkoja ja kalliomuodostelmia. Metsäpeurojakin siellä on nähty, ne käyvät syömässä siellä jäkälää. 

Hän kertoo Heinäjärven kallion alueen olleen 1700-luvun kartoissa järvialuetta, joka on myöhemmin kuivatettu pelloksi. Alue on myös geologisesta näkökulmasta harvinainen. 

–Geologiystäväni sanoi, että kallio olisi pegmatiittia. Pegmatiitin joukosta voi muun muassa löytyä litiumia tai jalometalleja ja sitä pidetään geologisesti kiinnostavana kallioperänä. 

OHJATTU luontoretki sai osallistujilta kiitosta. On toivottu, että jatkossakin olisi mahdollisuus osallistua vastaaviin tapahtumiin. 

–Retkellä puhuttiin siitä, kuinka paljon meiltä löytyy alueelta hienoja luontokohteita, aina niitä ei tiedä edes oman paikkakunnan väki. Kyläseura ottaa tästä koppia ja tulemme kesän aikana järjestämään retkiä, joissa tehdään omia luontokohteita tutuksi. Nythän sattui harmillisesti niin, että retki osui samaan aikaan pesäpallopelin kanssa, tulijoita olisi ollut enemmänkin. Täytyy olla tämän suhteen seuraavalla kerralla tarkempi, nauraa Honkonen. 

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.