Vimpelin kunnanvirastolla vaihtui vuodessa puolet väestä  

Reetta Mannila, Juho Savola, Heini Siirilä, Hanna-Riikka Uotila, Jani Kuoppa-aho ja Susanna Alho ovat Vimpelin kunnan uusimpia työntekijöitä.
Reetta Mannila, Juho Savola, Heini Siirilä, Hanna-Riikka Uotila, Jani Kuoppa-aho ja Susanna Alho ovat Vimpelin kunnan uusimpia työntekijöitä.
Reetta Mannila, Juho Savola, Heini Siirilä, Hanna-Riikka Uotila, Jani Kuoppa-aho ja Susanna Alho ovat Vimpelin kunnan uusimpia työntekijöitä.
Reetta Mannila, Juho Savola, Heini Siirilä, Hanna-Riikka Uotila, Jani Kuoppa-aho ja Susanna Alho ovat Vimpelin kunnan uusimpia työntekijöitä.

VIMPELIN kunnantaloa toimipisteenään käyttävistä kunnan työntekijöistä on vaihtunut vuoden aikana puolet. Uusin viran- ja toimenhaltijoista on 2. toukokuuta aloittanut kiinteistöinsinööri Susanna Alho, tänä vuonna kuntaan ovat tulleet viestintäsihteeri Hanna-Riikka Uotila, kiinteistösihteeri Jani Kuoppa-aho, nuoriso- ja liikunnanohjaaja Karoliina Joohs ja taloussihteeri Heini Siirilä. Viime vuonna ovat aloittaneet teknisen toimen sihteeri Reetta Mannila ja yhdyskuntatekniikan päällikkö Juho Savola sekä tekninen johtaja Jarno Pulkkinen.  

Kunnassa on tiedostettu, että pitkältä ajalta kertyneen hiljaisen tiedon siirtämiseen on varauduttava. Toisia työntekijöitä ovat edeltäjät ehtineet mentoroimaan kauemman kuin toisia. Yhteistä on, että muiden työntekijöiden tuki ja opastus on ollut vankkumatonta. 

–Keskenämme on tuettu ja jaettu tietoa, ei ole juuri tarvinnut soitella eläkeosastolle. Tieto karttuu nopeasti kyselemällä ja tutkimalla, toteaa Kuoppa-aho. –Yhteistyötä tehdään myös yli toimialarajojen. 

–Selkeä raami ja kokemus auttoivat. Minä kyselen paljon, kertoo ”tyhjälle tuolille” tullut Alho.  

Hän näkee myös, että kyselemisellä ja keskustelulla voidaan luoda uudenlaisiakin käytänteitä ja kehittää tekemistä; muista organisaatioista saa napata käyttöön toimivia ideoita. 

– Täällä on tosi hyvä työilmapiiri, yhdessäolo on rentoa ja luontevaa, mutta on myös työrauhaa ja saadaan paljon aikaan. Joka päivä on kiva tulla töihin, kuvailee Uotila. 

–Hurttia huumoriakin viljellään, Savola toteaa. 

Uotilan toimenkuva on kunnassa uusi, palvelusihteerin työhön yhdistettiin kunnan viestintä. 

–Olen ajatellut ja pomon kanssa puhunut, että kesän ajan katsellaan ja opetellaan, syksyllä kehitetään ja kehitytään. Monenlaista onkin suunnitteilla. Yksi tärkeimmistä tehtävistäni on tuoda paikkakunnan yrityksiä ja palveluita paremmin esille, Uotila kertoo.  

Kuntamarkkinointia on tietyllä tavalla myös kiinteistösihteerin työ.  

–Opiskelijat ja heidän vanhempansa soittelevat ja kyselevät paljon. On ilo kertoa heille, että täällä on turvallista, hyvä henki ja mukava muuttaa, Kuoppa-aho kertoo. 

–Rekrytoinnit näyttävät onnistuneen, porukka on osaavaa, kehuu Savola. 

Mainos

Kunnantalon väen keskuudessa isoin vaihtuvuus näyttää olevan ohitse; lähivuosina eläköityy kaksi toimihenkilöä.  

–Ammattihenkilöpuolelle tarvitaan 3–4 uutta tekijää, Savola toteaa.  

Kunnan palkkalistoilla on kausityöntekijät huomioiden 34 työntekijää. 

KAIKEN KAIKKIAAN Vimpelin kunnassa näkyy kehittymisen ja eteenpäin menemisen tahtotila. On sitä positiivista pöhinää. 

–Päällimmäisinä asioina uudessa työyhteisössä ovat esille nousseet pirteys, positiivisuus, tehokas asioiden hoito ja se, että tapahtuu paljon. On ollut ilo todeta, että teknisen puolen ammattihenkilöt ovat omatoimisia ja ahkeria, Alho kertoo.  

Savola on tehnyt saman huomion. –Vaikka kuulopuheiden perusteella ammattimiehet pelkistetysti vain nojailevat lapioon, meillä on osaavia ja työteliäitä työntekijöitä. Osa työstä on näkymätöntä, mutta jos se jätettäisiin tekemättä, se näkyisi kyllä. Pääasiassa asiat hoituvat äkkiä ja tulevat hyvin tehdyiksi. 

UUTTA kirjastoa ja koulua odotetaan työntekijöiden keskuudessa innolla.  

–Etenkin lapsiperheitä houkuteltaessa terveet tilat ja hyvä opetus sekä varhaiskasvatus ovat tärkeitä, Mannila kertoo. 

Muuttajamarkkinoinnissa porukalla on omaa kokemusta ja näkökulmia löytyy. Evijärveläissyntyinen Kuoppa-aho tuli Vimpeliin pari vuotta sitten Seinäjoelta maaseudun rauhan perässä, Uotila on paluumuuttaja samasta kaupungista. Mannila ja Savola ovat asuneet paikkakunnalla jo pitkään. Alajärveläissyntyiset Alho ja Siirilä kulkevat Vimpeliin töihin Kuortaneelta ja Seinäjoelta.  

–Kova käännytystyö on käynnissä, Uotila naurahtaa.  

KOSKA tänä kesänä harvinaisen monella kunnanviraston työntekijällä ei ole kesälomia, on kunnantalolle suunniteltu kesäinfopistettä, joka voisi myös jalkautua kylän raitille.   

–Ja Pesisfestivaalejahan tässä odotellaan kaikki tietysti! Saamme kesän ajaksi joukkoihin vielä vahvistusta festivaalikoordinaattorista, kertoo Uotila.

Lisää uutisia Vimpelistä, luitko jo nämä?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.