SEOn Kevätpäivät toi ihmiset yhteen − koneet ja laitteet kiinnostivat kaikenikäisiä

Elli ja Eino pääsivät istumaan paloautoon asianmukaiset kypärät päässään.
Elli ja Eino pääsivät istumaan paloautoon asianmukaiset kypärät päässään.
Elli ja Eino pääsivät istumaan paloautoon asianmukaiset kypärät päässään.
Elli ja Eino pääsivät istumaan paloautoon asianmukaiset kypärät päässään.
KIRKAS kevätaurinko, makkara ja kahvi lämmittivät lauantaina markkinaväkeä SEO Kortesjärven perinteisillä Kevätpäivillä Kauhavan Kortesjärvellä.

Viihtyisä tapahtuma keräsi ison joukon näytteilleasettajia ja runsaasti hyväntuulisia kävijöitä. Ulkotiloissa pääsi tutustumaan muun muassa koneisiin ja laitteisiin, sisätiloissa järjestöt ja yritykset esittelivät toimintaansa ja myivät tuotteitaan. SEO Kortesjärvi ja Järviseudun Sanomat tarjosivat yhteistyössä ilmaiset konsertit, joiden musiikista vastasi kortesjärveläinen STREET-yhtye.

Lassi Vesakoski ja Sanna Salo olivat tulleet Kevätpäiville kolmevuotiaan Joonan ja Juuson, 5kk, kanssa.

– Koneet kiinnostavat, Joonaa etenkin metsäkoneet ja paloauto, kertoi Vesakoski. Koneet ovatkin perheelle tuttuja, sillä heillä on kotona maatila. Perheen mielestä tapahtumassa oli kivaa ja kelitkin suosivat. Joonalle maistui jäätelö ja pikkuveli Juuso nukkui päiväunia vaunuissaan.

Voimakasta maatalousurakointialuetta

Järeiden traktoreiden vierestä löytyi Kimmo Marttila, joka on Wihurin teknisen kaupan myyjä Etelä-Pohjanmaan alueella. Witraktor on maahantuonut reilut kolme vuotta John Deeren maatalouskoneita.  −Olen ensimmäisen kerran mukana näillä Kevätpäivillä. Muuten tämä on tuttua seutua, sillä olen kulkenut maatalousalan töissä Kortesjärvellä ja tässä lähiympäristössä. Yllättävän positiivista on ollut kiinnostus ja osasin siihen vähän varautuakin, sillä tämä on voimakasta maatalousurakointialuetta. Potentiaalia on reilusti. Nytkin on tarkoitus traktori jättää useampaan taloon koeajoon.

Pentti Lindfors käy työnsä puolesta usein Kortesjärvellä. Kevätpäivillä hän oli esittelemässä nurmijärveläisen Salhydro Oy:n hydraulisia työkaluja. Hän muisteli olleensa joka kerta mukana Kevätpäivillä.

–Ei tällaisissa tapahtumissa yleensä kauppoja tehdä, mutta kiinnostuneita on ja kovasti kysellään. Täällä on aina mukavaa väkeä liikkeellä, kuten tänäänkin. Minuahan pidetään täällä Kortesjärvellä jo oman kylän poikana, vaikka Vantaalla asun, naurahti Lindfors.

Tuttuja tapaamassa

Kevätpäiville oli tultu katselemaan koneita ja laitteita, mutta myös viihtymään.

−Isäntä lähti tänne ja pyysi meitä mukaan. Kaunis ilmakin houkutteli paikalle. Kiva nähdä paikkakuntalaisia, totesi Pauliina Palojärvi.

Reijo ja Anna Rantala sekä Vesa Pellinen tulivat kevätpäiville katsomaan koneiden sijaan ihmisiä. – Aina ollaan täällä oltu. Muutoin näen ihmisiä lähinnä kirkossa, mutta vähemmän kerralla, veisteli Pellinen.

Anna Rantala lisäsi, että elokuun lopussa markkinoilla on myös väkeä liikkeellä, samoin kuin Kortesjärven Suvipäivillä Rantamajalla.

Onnistunut tapahtuma

−Olen tosi tyytyväinen ja ilmakin oli kohdallaan, kuvaili Kevätpäivien jälkitunnelmiaan SEOn myymäläpäällikkö Marita Huhmarsalo.

Huhmarsalo iloitsee siitä, että väki lähtee liikenteeseen, kun jotain järjestetään ja nyt väkeä olikin todella paljon liikkeellä. Tapahtuma poikii aina myös uusia vinkkejä ja kehitysideoita seuraavaa vuotta varten. Kauko Ukonmäkeä hän kiitteli juontajaksi viimeisen päälle.

−Tapahtuman järjestelykuviot ovat aina lähteneet liikkeelle siitä, kun minä tai Pekka Mäenpää olemme ottaneet toisiimme yhteyttä. Tänä vuonna mukana oli uusia yhteistyökumppaneita, jotka olivat positiivisesti yllättyneitä väkimäärästä sekä markkinaväen kiinnostuksesta.

STREET-bändi musisoi Kevätpäivillä.

Lisää uutisia ja juttuja Kortesjärveltä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.