Evijärven osuusmeijerin Kevätmarkkinoilla kävi vilske talvisesta kelistä huolimatta 

Osuusmeijerin kevätmarkkinat.
Martti Kuusiniemi ja Jouko Tähtinen nauttivat eläkepäivien väljistä aikatauluista. Työvuosina ei Kevätmarkkinoille olisi ehtinyt. Kuulumiset vaihdettiin Jarkko Kattilakosken kanssa (keskellä).
Osuusmeijerin kevätmarkkinat.
Martti Kuusiniemi ja Jouko Tähtinen nauttivat eläkepäivien väljistä aikatauluista. Työvuosina ei Kevätmarkkinoille olisi ehtinyt. Kuulumiset vaihdettiin Jarkko Kattilakosken kanssa (keskellä).

ILMAISTA makkaraa, munkkikahvit, arvontaa ja tarjouksia. Niiden, sekä iloisten kohtaamisten perässä oli väki lähtenyt sankoin joukoin osuusmeijerin Kevätmarkkinoille, kylmää keliä kaihtamatta. Kauppa kävi elintarvikkeista heinänsiemeniin ja kaikkeen muuhun siltä väliltä. 

–Olemme yrittäneet tuoda toimintaamme tunnetuksi ja korostaa sitä, että emme ole pelkästään tuottajamyymälä, vaan ihan kaikki ovat tänne tervetulleita. Me palvelemme täällä sekä maatalousyrittäjiä että yksityisiä, kertoo Jarkko Kattilakoski. 

Osuusmeijerin omistaa 18 paikallista maitotilaa. Kattilakosken aloittaessa työt kymmenen vuotta sitten, osuuskuntaan kuului 44 maitotilaa.  

–Tiloja on lopettanut hurjaa vauhtia. Siinä mielessä tulevaisuus huolestuttaa kyllä. Jokainen vuosi on haasteellinen, mutta mennään vuosi kerrallaan. 

Kattilakoski on sitä mieltä, ettei valtio tue maatalousyrittäjiä riittävästi. Nopeasti on unohdettu se, kuinka veitsen terällä olemme omavaraisuuden suhteen.  

–Maataloutta ei mielestäni arvosteta tarpeeksi. Sehän on tänä päivänä niin kovaa yritystoimintaa, ettei sitä sivullinen ymmärrä, jos ei ole kosketusta asiaan. Täytyy olla monen alan asiantuntija ja vielä pitää talouspuolikin hanskassa. Lisäksi täytyy pitää kovaa tahtia yllä, koska kannattavuus on huonoa. Hattua nostan! 

KIINNOSTUS omavaraisuutta kohtaan on huomattu myös osuusmeijerillä. 

–Viime keväänä homma räjähti niin sanotusti käsiin, yhtäkkiä kaikki halusivat esimerkiksi oman perunamaan. Yleensä meillä jää siemenperunaa yli, nyt ne uhkaavat loppua kesken, naurahtaa Kattilakoski. 

Myös harrastuspuoli on ollut lisääntymään päin. Enenevissä määrin ovat esimerkiksi hevosharrastajat ja koiraharrastajat löytäneet osuusmeijerin asiakkaiksi.  

–Ihmiset ehkä nyt ovat heränneet meidän monipuoliseen valikoimaan ja kontakteihin. Meidän kautta saa tilattua lähes mitä vain ja meillä myös tehdään töitä asiakkaan eteen, joskus ihan hulluuteen asti. Mutta se myös palkitsee. Mieleenpainuvaa oli, kun saatiin pelastettua yhden pienen miehen vappu, kun onnistuttiin löytämään polkutraktoriin oikeanlainen etukuormaaja. Olisihan se nyt ollut kova paikka, jos se olisi jäänyt löytymättä. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.