Sairaanhoitopiirin palautus muutti ylijäämää Vimpelissä

Vimpelin kunnan tulos vuodelta 2022 muuttui Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ylijäämän palautuksen myötä.
Vimpelin kunnan tulos vuodelta 2022 muuttui Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ylijäämän palautuksen myötä.
VIMPELIN kunnanhallitus kirjasi kokouksessaan 11. huhtikuuta viime vuoden tilinpäätökseen tarkennetun ylijäämän.

Sairaanhoitopiirin oikaisun jälkeen viime vuodelta kertyi ylijäämää 794 541,98 euroa aiemmin lasketun 844 541,98 euron sijaan.

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti 31.3.2023 sairaanhoitopiirin tilikauden ylijäämän ja taseen kumulatiivisen ylijäämän jakamisesta jäsenkunnille palvelumaksujen suhteessa siten, että palvelumaksut lasketaan vuosilta 2020, 2021 ja 2022 erikseen ja ylijäämät jaetaan kunkin vuoden palvelumaksujen suhteessa. Ylijäämä kirjataan asiakaspalvelujen ostoa kunnilta vähentävästi, mikä vaikuttaa kunnan ja konsernin tuloslaskelman toimintakuluihin, toimintakatteeseen, rahoitustuottoihin ja sitä kautta tilikauden tulokseen sekä taseeseen kertyneeseen ylijäämään.

KUNNANHALLITUKSEN käyttövaroista myönnetään 100 vuotta toimineelle Vimpelin Mieslaulajille 1 500 euron avustus. Kuoro pitää juhlan kunniaksi konsertin sekä äänitteen. Valmistuvasta tallenteesta pyydetään toimittamaan yksi kappale kunnan arkistoon, yksi kappale kotiseutuarkiston kokoelmaan ja yksi kappale Vimpelin kirjastoon.

ETELÄ-POHJANMAAAN kuntajohtajafoorumi tekee opintomatkan Tanskaan 10.–12.toukokuuta. Matkaohjelmassa on muun muassa keskusteluja työllisyydestä sekä vierailu Suomen suurlähetystössä, aiheina uusiutuva energia, energiakriisin vaikutukset sekä maahanmuutto. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtaja Sam Leijonanmielen virkamatkan.

TE-TOIMISTON monialaisen yhteistyöverkoston johtoryhmän jäsenenvarsinaiseksi jäseneksi valittiin hallinto- ja talousjohtaja Seija Kinnunen ja varajäseneksi kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli. Yhdyshenkilöksi työllisyyden hoidon yhteisen työn kehittämistä ja seurantaa varten nimettiin hallinto- ja talousjohtaja.

Kotoutumisen valtakunnallisten tietojärjestelmäpalveluiden kehittämishankkeen yhteistyöhön yhteyshenkilöksi nimettiin maahanmuuttokoordinaattori Lea Vasalampi.

Kati Pajuojalle myönnettiin ero Järvi-Pohjanmaan maaseututoimen yhteistyöryhmän edustajuudesta ja hänen tilalleen nimettiin Marja-Leena Laakso. Laakson tilalle Saara Peltotuvan varajäseneksi valittiin Sirpa Salomäki.

TYÖTTÖMIEN työnhakijoiden osuus työvoimasta Vimpelissä oli helmikuussa 6,7 prosenttia, kun se tammikuussa oli 6,6 prosenttia.

Lisää tuoreita Vimpeli-aiheisia juttuja:

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/04/13/kukkasalonki-kastanja-on-jarviseudun-sanomien-uusi-asiamiespiste/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/04/11/vimpelin-apteekkiin-murtauduttiin/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/04/10/vedon-taistelu-ei-riittanyt-pronssiottelu-kutsuu/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/04/10/ari-pekka-peltokangas-vaihtoi-kuljetusalan-kirkon-toihin/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/04/08/ja-ilmassa-leijui-savua-pieni-kokkokierros-lankalauantaina/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.