Vedon taistelu ei riittänyt – pronssiottelu kutsuu

Kristina King oli Vedon tehokkain korisukan heiluttaja.
Kristina King oli Vedon tehokkain korisukan heiluttaja.
Kristina King oli Vedon tehokkain korisukan heiluttaja.
Kristina King oli Vedon tehokkain korisukan heiluttaja.

Veto-ToPo 77-84 (35-41)

Vimpelin Vedon unelma naisten Korisliigan finaalipaikasta kariutui Torpan Poikien hakiessa neljännessä välieräottelussa voiton Vimpelin liikuntahallista. Helsinkiläiset etenivät finaalisarjaan voitoin 3-1.

Veto aloitti ottelun vahvasti, ensimmäinen neljännes sujui tasatahtiin. Toisella kymmenminuuttisella Torppa otti hienoisen hallinnan vieden sen kuudella pisteellä. Torppa piti otteen myös tauon jälkeen nipistämällä kolmannen neljänneksen neljällä pisteellä. Viimeisestä neljänneksestä muodostui henkien taisto. Veto vei ensimmäiset kolme minuuttia peräti 14-2 nousten kahden pisteen johtoasemaan. Enempään raju taistelu ei kuitenkaan riittänyt Torpan runnoessa lopulta seitsemän pisteen voittoon.

Vedosta heittivät kaksinumeroisen pistemäärän Kristina King, 19, Tynice Martin, 16, Tuulia Anttonen, 13, Alexandra Wittinger, sekä Riikka Kujala, 10.  Veto upotti pelitilanneheitot 46-prosenttisesti Torpan lukeman ollessa 48.  Levypallot Vedolle 37-36. Yleisöä saapui mukavasti 489 silmäparia.

Vedon päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala näki sarjan pienten marginaalien kokonaisuutena.

– Erot olivat pienet ensimmäistä ottelua lukuunottamattta. Tämä ottelu ratkesi viime minuuteila. Saimme ensin päätösneljännekellä päälle hyvän tsempin, ja siirryimme johtoonkin. Torppa sai sen jälkeen pari kolmosta, ja venytettyä eroa, mihin emme kyenneet enää vastaamaan.

Vedon parhaana palkittu Tuulia Anttonen kiitteli yleisöä

– Oli hienoa pelata vahvassa kannustuksessa, yleisö oli hyvin mukana. Pelillisesti meille tuli liikaa menetyksiä, joista Torppa rankaisi.

Veto kohtaa pronssiottelussa Forssan Alun. Himmein mitali irtoaa yhdellä voitolla.

Tomi Olli

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.