Majataloilta Alajärvellä oli täynnä iloa ja toivoa

Alajärven kirkko täyttyi 1. huhtikuuta Majataloillan vieraista.
Alajärven kirkko täyttyi 1. huhtikuuta Majataloillan vieraista.
Alajärven kirkko täyttyi 1. huhtikuuta Majataloillan vieraista.
Alajärven kirkko täyttyi 1. huhtikuuta Majataloillan vieraista.
Mukaansatempaavaa musiikkia, evankeliumia, puheita, iloa, toivoa –ja armahdusjumppaa. Näistä teemoista koostui huhtikuun 1. päivänä järjestetty Majatalotaloilta Alajärven Gabrielin kirkossa.

MAHTUUKOHAN kaikki kirkkoon? Kuului ääneen ihmettelyä runsasjoukkoisen väkimäärän astellessa aurinkoisena lauantai-iltana Alajärven kirkon ovea kohti. Tunnelma lähes täynnä olevassa kirkossa oli käsin kosketeltava. Aprillipäivänä järjestetyssä tilaisuudessa oli puheissa ja musiikissa mukana hersyvää iloa ja toivoa – näiden, vahvasti pääsiäiseen liittyvien teemojen ympärille leppoisa ja yhteisöllinen tilaisuuskin rakentui.

Majataloilta on gospelmuusikko Pekka Simojoen 1990-luvun alussa alulle panema matalan kynnyksen illanvietto kirkossa. Yhdessä evankelista Ilkka Puhakan ja rovasti Jukka Jämsenin kanssa kolmikko toteuttaa Majataloiltoja yhdessä paikallisten seurakuntien kanssa. Majatalossa pyritään tuomaan evankeliumi sanomasta tinkimättä, mutta modernisti ja kohtikäyvästi. Majataloillasta saatiin nauttia jo aiemmin maaliskuussa Kauhavan seurakunnan Evijärven kirkossa järjestetyssä tilaisuudessa. Nyt Alajärven tapahtumassa oli paikalla myös kolmen päivän keikkakiertueella oleva, Pekka Simojoen johtama gosbelkuoro EtCetera ja tätä säestävä bändi.

–Toivotetaan me tervetulleeksi teidät, EtCetera kuoro, yhtä riemukkaasti kuin te toivotitte meidät saapuessanne kirkkoon, aloitti illan tilaisuuden juontaja, Alajärven kirkkoherra Ari Auranen yleisön puhjetessa aplodeeraamaan näyttävän sisäänkäynnin tehneelle, värikkäälle ja iloiselle EtCetera-kuorolle.

EtCetera-kuoro ilahdutti Majataloiltaan osallistuneita.

Riihimäkeläinen kuoro koostuu eri ikäisistä ja eri aloilla työskentelevistä tavallisista ihmisistä, joille EtCetera on mukava harrastus ja samalla luonteva yhteys kristilliseen seurakuntaan. Kuorossa on mukana myös alajärveläinen Terhi Välisaari, joka esitti myös oman soolon illan aikana. Kuoro tahtoo viedä evankeliumia eteenpäin ja palvella yleisöään laadukkaalla, afrikkalaista musiikkia ja perinteistä gospelia yhdistelevällä musiikilla. Laulut ovat suurelta osin Pekka Simojoen ja Anna-Mari Kaskisen käsialaa.  EtCetera on kustantanut kuusi äänitettä ja lisäksi kuoro on mukana Anna-mari Kaskisen ja Pekka Simojoen Mysterion-cd:llä (2004).

Musiikista sai nauttia pelkästään kuunnellen tai mukana laulaen. Lauluissa kummasteltiin elämän ihmeitä, ajan kulkua, arkipäivän ilonaiheita ja kyyneleitä.

Majataloiltojen tavoitteena on saada ihmiset hymyilemään ja vapautumaan. Tässä tapahtuma onnistui loistavasti ja reilu 2,5 tuntia kestänyt tilaisuus ei pitkästyttänyt edes perheiden pienimpiä. Loppuun asti säilyneestä tunnelmasta kertoi osaltaan myös lasten iloinen nauru ja puhe, joka kuului etenkin yläparvelta ja kirkon sivuosaan lapsille rakennetusta leikkipaikasta.

Kirkossa sai myös leikkiä.

Alajärveläiselle Sara Ojajärvelle Majataloillat olivat entuudestaan tuttuja. –Omalla paikkakunnalla järjestettyyn tilaisuuteen oli helppo ja mukava lähteä pienten lasten kanssa, kun ei haittaa, mikäli joutuisi lähteä kesken pois, summasi Ojajärvi.

Sara Ojajärveä ja perhettään tilaisuuteen houkutteli lähtemään EtSetera-kuoro. 

Myös toimittaja sai osakseen lasten ilosta, kun eteen ilmestyi alajärveläisen 4-vuotiaan Emilia Iiruun kotona askartelema pääsiäiskortti, joita hän iloisena jakoi ihmisille.

Emilia Iiruu askarteli omasta ideastaan käsin kotonaan kymmenittäin pääsiäiskortteja kirkossa jaettavaksi.

Tärkeässä roolissa majataloilloissa on myös jakaminen ja ihmisten puheenvuorot. Tässä onnistuttiin jo alusta alkaen Ari Aurasen haastatellessa konseptin puuhamiehiä Pekkaa, Ilkkaa ja Jukkaa ja yleisön saadessa kuulla syvällisten ajatusten ohessa myös hauskoja viittauksia aprillipäivään, joka tänä vuonna osui samaan aikaan majataloillan kanssa. Pekka Simojoki paljasti myös, että on elokuussa lähdössä tutustumaan  Mongoliaan ja kutsui kirkkoväkeä mukaan matkalleen!

Evankelista Ilkka Puhakka kertoi omassa puheessaan ilosta ja tulevaisuuteen valmistautumisesta ja heittäytyi pitämään Simojoen kanssa kirkkokansalle leikkimielistä ”armahdusjumppaa”.

Kirkon liki ääriään myöten täyttänyt yleisö innostui jumppaamaan ”armahdusjumpan” parissa.

Ilkka Puhakka ja Pekka Simojoki vetämässä armahdusjumppaa.

Rovasti Jukka Jämsenin puheenvuoroon Simojoki johdatteli yleisön humoristisesti: Jukka on vanha tiukka ateisti, joka nyt kiertää opettamassa ihmisille rukousta.

Jukka opettikin kirkkoväelle muun muassa parirukoilua.

Illan päätöspuheenvuorossa Ari Auranen kiteytti illan Majataloiltojen pääteemoja mukaillen.

–Iltaan on mahtunut paljon siunausta. Lauluista on välittynyt toivoa. On koettu oven avautumista kaikkein pyhimpään. Täällä on välittynyt iloa.

Viimeiset kappaleet kertoivat Simojoen mukaan toivosta ja lauluun yhtyi myös yleisö seisaaltaan ylistäen.  

Teksti ja kuvat: Kirsi Lassila

Aiheesta lisää

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.