Ilmianna Bromsin työ kesän taidenäyttelyyn Onnintuvalle

Ilmianna omistamasi Arvid Bromsin työ, maalaus tai lyijykynätyö näyttelyn järjestäjille. Taiteilijan omakuva on Lappajärven kunnantoimistolla.
Ilmianna omistamasi Arvid Bromsin työ, maalaus tai lyijykynätyö näyttelyn järjestäjille. Taiteilijan omakuva on Lappajärven kunnantoimistolla.
Ilmianna omistamasi Arvid Bromsin työ, maalaus tai lyijykynätyö näyttelyn järjestäjille. Taiteilijan omakuva on Lappajärven kunnantoimistolla.
Ilmianna omistamasi Arvid Bromsin työ, maalaus tai lyijykynätyö näyttelyn järjestäjille. Taiteilijan omakuva on Lappajärven kunnantoimistolla.

LAPPAJÄRVEN KUNTA järjestää heinäkuussa yhteistyössä Nelimarkka-museon kanssa näyttelyn kuvataiteilija Arvid Bromsin töistä Onnintuvalle, Kylpylä Kivitipun lähelle. Näyttelyyn kerätään töitä lainaksi Järviseudun alueelta.

Arvid Broms (1910–1968) asui ja työskenteli Lappajärvellä elämänsä kymmenen viimeistä vuotta. Hänet tunnetaan varhaisena suomalaisena surrealistina. Sen ohella hän edusti kubismia ja symbolismia, mutta myös perinteistä realistista maalaustyyliä.

Taidemaalari Broms oli tunnettu henkilö Lappajärvellä. Kirjailija Antti Tuuri on kuvannut hänen vaiheitaan elämänkerrallisessa romaanissa Levoton mieli (2019).

Lappajärvellä asuessaan Broms maalasi ahkerasti ja Järviseudulla arvioidaan olevan yksityisten omistuksessa merkittävä määrä hänen teoksiaan. Tästä syystä Lappajärven kunta ja Nelimarkka-museo ovat päättäneet kerätä alueella olevista Bromsin töistä näyttelyn Lappajärven Nykälään Onnintuvalle heinäkuuksi.

TOIVOMME, että ilmiannat omistuksessasi tai perheesi omistuksessa olevan työn ja lainaat sen heinäkuun ajaksi näyttelyyn, jotta saadaan esille kattava kokoelma Bromsin Lappajärvellä asumisen aikana maalaamia töitä.

Nyt testataan järviseutulaisten yhteisöllisyyttä!

Auta näyttelyn järjestäjiä: kerro omistamistasi tauluista kuvien kera tiedot keräävälle Aino Alppiselle sähköpostitse aino.alppinen(at)gmail.com huhtikuun loppuun mennessä. Töistä tarvitaan työn nimi, koko, maalaamisvuosi sekä mahdollisimman selkeä kuva ja lainaajan yhteystiedot. Toiveissa olisi myös saada lyhyt tarina siitä, miten taulu on siirtynyt omistukseen. Näyttelyn kuratoivat Nelimarkka-museon asiantuntijat yhteistyössä Lappajärven kunnan kanssa. Lisätietoja antaa Aino Alppinen, puh. 040 350 3187.

Aino Alppinen

Arvid Bromsin maalaama Lappajärven Madonna pääsi vuonna 2017 Lappajärven kunnantoimiston seinälle.

Muistatko nämä:

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2021/09/30/voittaako-lappajarvelaisromaani-pohjalaisen-kirjallisuuspalkinnon/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2022/08/02/karvalan-kylajuhla-oli-menestys-tutut-sukulaiset-ja-koulutoverit-tapasivat/
Antti Tuuri muisteli Levoton mieli -teoksen syntyhetkeä Karvalan kyläjuhlassa.
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2019/11/06/museossa-ei-ole-kahta-samanlaista-paivaa/
-Esimerkiksi Antti Tuurin Arvid Broms -kirjasta kertonut ilta Lappajärvellä veti 250 kävijää, totesi illassa asiantuntijaluennon pitänyt Kirsti Ruissalo.
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.