Uusimmat kesäblogit:

Iloiset ja vauhdikkaat tanssiesitykset viihdyttivät Järvilakeuden kansalaisopiston tanssiryhmien kevätnäytöksessä

Lappajärven nuoret taitavat tanssijat.
Lappajärven nuoret taitavat tanssijat.
KAHDEKSAN erilaista tanssiryhmää valtasi värikkäillä esityksillään Kivitipun Lappajärvi-salin estradin lauantai-iltapäivällä. Runsaslukuinen yleisö vauvasta vaariin täytti salin katsomon lehteriään myöten.

Kevätnäytöksessä esiintyi ryhmiä Evijärveltä, Lappajärveltä, Alahärmästä ja Kauhavalta. Nuorimpien ryhmissä tanssivat 4−6-vuotiaat lapset. Lasten ja nuorten lisäksi nähtiin myös Lappajärven aikuisten ryhmän tanssiesitys. Ilo ja innostus paistoi kaiken ikäisten esiintymisissä. Koreografiat ja esiintymisasut olivat tanssiesitysten aiheiden mukaisesti suunniteltuja.

Järvilakeuden kansalaisopistossa tanssia opettava Anna-Maija Kuusela kertoo, että aiemmin opiston Lappajärven ryhmät ja Lappajärven Veikottaret ovat järjestäneet yhteisen kevätnäytöksen.

−Nyt päätimme järjestää oman näytöksen, jolloin saimme koko alueelta ryhmiä mukaan. On tärkeää, että lapset näkevät toisten esityksiä, se lisää myös innostusta.

Kuusela on ohjannut jo lukioikäisenä jumppaa ja tanssitunteja. Hän muistelee aloittaneensa paluumuuton myötä tanssiryhmien ohjaamisen Lappajärvellä vuonna 2018.

−Minulla on täällä kaksi ryhmää, joita ohjaan: nuorten ja aikuisten tanssiryhmät. Lisäksi olen pitänyt lyhytkursseja 4−6-vuotiaille lapsille sekä ohjannut erityisryhmien tanssiryhmää Kauhavalla.

Tanssiryhmien harrastajien määrä vaihtelee jonkin verran kausittain.

–Tänä vuonna on tanssiharrastajia ollut ihan mukavasti. Pienempien lasten vanhemmat seuraavat Järvilakeuden kansalaisopiston tarjontaa ja ohjaavat lapsiaan ryhmiin. Nuoret eivät välttämättä huomaa katsoa mitä on tarjolla, mutta tieto kulkee sitten suusta suuhun ja sitä kautta tulee lisää osallistujia.

EVIJÄRVEN 4−6-vuotiaiden ryhmän tanssiesitys oli nimeltään Kettu Repolaiset. Esiintymisasuun kuuluviin pupun korviin sonnustautunut Eveliina on harrastanut tanssia omien sanojensa mukaan aika kauan.

–Vähän jännitti, hän kommentoi tanssiesiintymistä ison yleisön edessä.

Ryhmää ohjaa Eveliina Niemi.

Lappajärven nuorten ryhmässä tanssivat Olivia ja Emma ovat harrastaneet tanssia vuoden verran.

–Aiemmin olen harrastanut tällaista jumppatyylistä, mutta on se tanssissa erilaista, kun pitää tosi tarkasti muistaa liikkeet, Emma sanoo. 

–Ensin vähän jännitti, mutta sitten se meni ihan hyvin, kuvailee Olivia esiintymistä.  

Birds set free -esitystä ryhmä oli harjoitellut reilun kuukauden verran.

Heli ja Piia tanssivat Lappajärven aikuisten ryhmässä. I´m gonna dance! -esitystä ryhmä alkoi harjoitella jonkin verran jo syksyllä ja keväällä sitten aktiivisemmin. Heli kertoo harrastaneensa tanssia ala-asteikäisestä saakka, sekä myös kilpatanssia.

–Vuodesta 2018 olen tanssinut Anna-Maijan ohjauksessa kuten myös sitä ennen nuorena.

Naiset toteavat, että iästä riippumatta esiintyminen on aina tosi jännittävää.

–Ollaan esiinnytty kyllä paljonkin. Joskus oli viisikin tanssia tällaisessa juhlassa, muistelee Piia.

Emma ja Olivia ovat harrastaneet tanssia vuoden verran.
Eveliinan tanssiasuun kuuluivat komeat pupun korvat.

Aiheesta lisää

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Juho Ihamäki jatkaa Ankkureissa

Juho Ihamäki on kirjoittanut Ankkurien kanssa vuoden jatkosopimuksen. Kotiuttajajokerina toimiva Ihamäki luo yhdessä Petteri Kortelaisen

Soinin kunta saa hyvinvointijohtajan ja kunnan organisaatio muuttuu vuoden vaihteessa.

Soini saa hyvinvointijohtajan

SOININ kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan 25. syyskuuta kuntaorganisaation muutokset vuoden 2024 alusta. Soini saa hyvinvointijohtajan. Hyvinvoinnin

Juho Ihamäki jatkaa Ankkureissa

Juho Ihamäki on kirjoittanut Ankkurien kanssa vuoden jatkosopimuksen. Kotiuttajajokerina toimiva Ihamäki luo yhdessä Petteri Kortelaisen kanssa vaarallisen kotiutuskaksikon Ankkurien jokeriosastolle.

Soinin kunta saa hyvinvointijohtajan ja kunnan organisaatio muuttuu vuoden vaihteessa.

Soini saa hyvinvointijohtajan

SOININ kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan 25. syyskuuta kuntaorganisaation muutokset vuoden 2024 alusta. Soini saa hyvinvointijohtajan. Hyvinvoinnin

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.