Apu tulee ylhäältä 

Erkki Hietanen.
Erkki Hietanen.
Erkki Hietanen.
Erkki Hietanen.

”EI TARTTE AUTTAA”, tokaisi pohjalainen kirvesmies kantaessaan yksin raskasta rakennuslevyä toisten katsellessa vieressä. Tämä kuvaa konkreettisella tavalla suomalaisen ja varsinkin pohjalaisen miehen mentaliteettia: Minä pärjään omillani. Samalla asenteella suhtaudutaan sairauteen. Pienistä eikä vakavammistakaan vaivoista heti valiteta ja lääkärin apua haeta. Tämä sama asenne heijastuu myös hengellisissä asioissa. Uskon asiat monen miehen mielestä ovat naisten ja vieläpä vanhojen mummojen asioita. Ne ovat niitä ”perimmäisiä” kysymyksiä. Niiden kun tulisi olla tärkeimpiä, päällimmäisiä asioita. Voi olla, että ihminen selviää elämänsä halki ilman Jumalaa, mutta kerran koittaa aika jokaiselle, että ei oma apu riitäkään. Jumala, joka on ihmisen luonut, on pannut myös jokaisen miehen sisimpään kaipauksen Luojansa yhteyteen. Ikävä kyllä monet tukahduttavat tuon kaipauksen edellä mainittuihin seikkoihin vedoten.         

Haastan jokaista suomalaista, joka osaa rukoilla, kääntymään totisessa rukouksessa Jumalan puoleen, pyytämään apua sieltä mistä sitä on luvattu. Raamattu sanoo: ”Ja avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua.” (Ps. 50:15) 

Nyt jos koskaan on ”hädän päivä” ja tuo Raamatun kehoitus on todella ajankohtainen. 

EIKÄ tuo hädän päivä ole vain jossain muualla, vaan se on myös meillä. Meidän tulee arvostelujen sijaan rukoilla, nyt valituksi tulevien  kansaedustajiemme puolesta, että Jumala saisi antaa heille viisautta ja yhteisymmärrystä johtaa maatamme tässä, monessa mielessä, vaikeassa tilanteessa. Rukoilkaamme myös taivaallista vartiointia rajoillemme. Pelkkä Nato-jäsenyys ei takaa maamme turvallisuutta. Psalmissa 127 sanotaan: ”Jos Herra ei kaupunkia varjele, niin turhaan sen vartija valvoo.”  

Mainos

Sodan aikana presidentti Kyösti Kallio kehotti kansaa ammentamaan voimaa Raamatusta ja rukoilemaan. Silloin tehtiin presidentin neuvon mukaan. Rukoukset kuultiin taivaassa, Suomi säilytti itsenäisyytensä. Pyydetään apua sieltä mistä sitä on saatavissa, laulun sanoja siteeratakseni: ”Apu tulee ylhäältä.” 

Erkki Hietanen 

Luitko näm

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.