Veto on valmiina välierävääntöön

Vedon päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala luotsaa suojattinsa jatkamaan jättiläisten kaatoja.
Vedon päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala luotsaa suojattinsa jatkamaan jättiläisten kaatoja.
Vedon päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala luotsaa suojattinsa jatkamaan jättiläisten kaatoja.
Vedon päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala luotsaa suojattinsa jatkamaan jättiläisten kaatoja.

Vimpelin Veto räväytti todellisen pommin kaatamalla naisten Korisliigan puolivälierissä Espoo Basket Teamin voitoin 2-1. Suorituksesta tekee entistäkin arvostettavamman se, että Veto nousi sarjassa tappioasemasta voittoon. Vedon päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala sanoo ottelusarjan nostaneen itseluottamusta.

– Tunnelma joukkueessa on mainio voittoisan sarjan jälkeen. Pelit olivat tiukkaa vääntöä, joka kääntyi meille. Itseluottamukselle sarjan kääntäminen ensimmäisen ottelun tappion jälkeen teki varmasti hyvää, etenimme jatkoon tekemiseemme luottaen.

Veto kohtaa sunnuntaina alkavassa välieräsarjassa helsinkiläisen Torpan Pojat. Jatkopaikka irtoaa kolmella voitolla. Vimpelissä pelataan ensimmäisen kerran keskiviikkona 5.huhtikuuta kello 18.30. Vedolla on myös alla voitto Torpan Pojista joukkueiden edellisestä kohtaamisesta. Tulevan vastustajan Kujala sanoo olevan hyvin erityyppisen kuin EBT:n.

– Torppa pelaa hyvin organisoitua peliä, jossa suurimmat syömähampaat ovat Taru Tuukkanen sekää Ilmar’’l Thomas. Heidän materiaaliansa on toki muutoinkin varsin laaja.

– Torppa ei taas ole vastaavasti niin juoksuvoimainen ja suoraviivainen joukkue kuin EBT oli. He eivät myöskään tule hyökkäyspään levypalloihin yhtä voimakkaasti kuin espoolaiset. Yksi oma aseemme taas on vauhdin pito, sillä meillä on juoksuvoimaa.

Veto pääsee lähtemään helsinkiläisten haastoon ilman paineita.

Mainos

– EBT-sarjassa paineet olivat espoolaisilla, ja nyt näen vastaavan olevan Torpalla. Pääsemme haastamaan heitä vapautuneella mielellä, meillä on ainoastaan voitettavaa.

– On myös erittäin hyvä, että olemme kyenneet tekemään koreja laajalla rintamalla, emme ole olleet pelkästään jenkkipelaajiemme viimeistelyn varassa.

Kujala toivoo yleisön löytävän tiensä runsaslukuisesti ensi keskiviikon kotipeliin.

– Toivon ainakin viidensadan katsojan rajan menevän rikki ja kannustusta riittävän. Kotiyleisön tuella on suuri merkitys.

Tomi Olli

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.