Aluehallitus kävi keskustelua investointisuunnitelmasta, kotihoidon palveluseteli jatkovalmisteluun 

Aluehallituksella pitää kiirettä; kokouksen asialista vaatii useiden päivien työskentelyn. Arkistokuva: Suvi Hosionaho.
Aluehallituksella pitää kiirettä; kokouksen asialista vaatii useiden päivien työskentelyn. Arkistokuva: Suvi Hosionaho
Aluehallituksella pitää kiirettä; kokouksen asialista vaatii useiden päivien työskentelyn. Arkistokuva: Suvi Hosionaho.
Aluehallituksella pitää kiirettä; kokouksen asialista vaatii useiden päivien työskentelyn. Arkistokuva: Suvi Hosionaho
ETELÄ-POHJANMAAN aluehallitus kävi maanantain 27.3.2023 kokouksessaan monipuolisen keskustelun hyvinvointialueen investointisuunnitelmasta ja siihen sisältyvistä investointiluonteisista vuokrasopimuksista.

Näihin lukeutuvat muun muassa Seinäjoen perhekeskus Aallokko sekä Alavuden sote-keskus. Investointisuunnitelmaa tullaan käsittelemään aluevaltuuston 29.5.2023 kokouksessa. Tätä ennen aluehallitukselle raportoidaan sen kokouksissa vuokrasopimuksiin liittyvästä selvitystyöstä. 

Aluehallituksen esityslistalla oli kolmen eri palvelusetelikokonaisuuden käsittely. Kotihoidon palvelusetelistä äänestettiin. Aluehallituksen 1. varapuheenjohtaja Sami Keskinen esitti asian palauttamista jatkovalmisteluun, mikä hyväksyttiin äänin 9–3.  

Aluehallitus merkitsi tiedoksi toiminnan järjestelyt kesällä 2023. Kesäaikaiset toiminnan supistukset ja sulut toteutuvat aikaisempien vuosien kaltaisesti. Potilaiden ja asiakkaiden kiireellinen ja päivystysluonteinen hoito ja palvelu turvataan kaikissa tilanteissa. 

ALUEHALLITUS käsitteli myös useita asiakkaiden rahaliikenteeseen liittyviä asioita. Aluehallitus hyväksyi pitkäaikaisen laitoshoidon maksujen perusteet sekä ohjeen ja hinnaston asiakirja- ja tietopalvelumaksuista. Lisäksi se hyväksyi omalta osaltaan toimintaohjeen sosiaalihuollon asiakasmaksujen alentamisesta tai niistä vapauttamisesta sekä sosiaalisen luototuksen soveltamisohjeet ja myöntämisperiaatteet. Nämä kaksi kokonaisuutta etenevät edelleen aluevaltuuston hyväksyttäviksi.  

Aluehallitus hyväksyi hyvinvointialueen digistrategian vuosille 2023–2025. Kiinteistöstrategiaa aluehallitus esittää pienin täydennyksin aluevaltuuston hyväksyttäväksi. Maanantain pitkästä kokouksesta huolimatta aluehallitus ei ehtinyt käsitellä kaikkia esityslistalla olleita pykäliä. Se kokoontuu jatkokokouksiin perjantaina 31.3. sekä tiistaina 4.4.2023. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.