Pitäähän autonasentajaksi opiskelevalla ajokortti olla 

Työharjoittelussa Evijärvellä käyvä Iurii Levin on tyytyväinen, että tuli osallistuneeksi kilpailuun, jossa voitti ajokorttiopetuksen. Kuva: Ari Sulkakoski.
Työharjoittelussa Evijärvellä käyvä Iurii Levin on tyytyväinen, että tuli osallistuneeksi kilpailuun, jossa voitti ajokorttiopetuksen. Kuva: Ari Sulkakoski.
Työharjoittelussa Evijärvellä käyvä Iurii Levin on tyytyväinen, että tuli osallistuneeksi kilpailuun, jossa voitti ajokorttiopetuksen. Kuva: Ari Sulkakoski.
Työharjoittelussa Evijärvellä käyvä Iurii Levin on tyytyväinen, että tuli osallistuneeksi kilpailuun, jossa voitti ajokorttiopetuksen. Kuva: Ari Sulkakoski.
JAMIlla opiskeleva Iurii Levin osallistui korjaamoyrittäjien kilpailuun TikTokiin tehdyllä videolla ja voitti ajokorttiopetuksen. Nyt hän ajelee Lappajärveltä Evijärvelle työharjoitteluun omalla autolla. Klikkaa Iuriin profiiliin ja katso voittajan klippi, joka kertoo että ilman ajokorttia ei pääse tyttöjä tapaamaan ja työharjoitteluunkin pitää kävellä kohtuuton matka. (Linkki TikTok-videoon artikkelin lopussa.)

JÄRVISEUDUN ammatti-instituutin JAMIn Lappajärven yksikössä opiskeleva pietarilainen Iurii (nimi sanotaan Juri) Levin löysi työharjoittelua tehdessään evijärveläisen AP Rengastarvikkeen kahvihuoneen pöydältä ilmoituksen kilpailusta, jossa piti tehdä TikTokiin video siitä, millaista on elämä ilman ajokorttia. Palkintona oli jaossa viidelle onnelliselle ajokorttiopetus. Kilpailun järjestivät Autoasi-korjaamoyrittäjät. 

–Kyllä sinä ajokortin tarvitset, kun kerran opiskelet autonasentajaksi, sanoi Ari Sulkakoski. Niin minä sitten ajattelin, että pitää tehdä se video ja osallistua, kertoo Levin. 

Levinillä ei ollut kokemusta TikTok-videoiden tekemisestä, ja osallistuminenkin jäi viime tinkaan.  

–Viimeisenä päivänä aloin miettiä, mitä videolla voisi olla. Ilman ajokorttia ja kyytiä pitäisi nousta aamulla neljältä ja lähteä kävelemään Lappajärveltä Evijärvelle työharjoitteluun yli 20 kilometrin matkaa. Siitä sitten kehitin sen videon idean – ja onneksi voitin. 

Levinin voiton selvittyä Pia Kansanaho hoiti käytännön asiat yhteistyössä Lappajärven autokoulun kanssa. Kun haastattelu tehdään, Levin on jo ajanut Lappajärven autokoulussa ajokortin.  

–Ostin sitten Honda Accordin, niin että pääsen paremmin Evijärvelle työharjoitteluun.  

Mainos

LEVIN opiskelee toista vuotta autonasentajalinjalla Lappajärven Ammatti-instituutti Jamilla ja sanoo pyrkivänsä valmistumaan kahdessa ja puolessa vuodessa. Hän sanoo, että autopuolen opettajat ovat ammattilaisia, ja Jami tarjoaa hänelle myös mahdollisuuden opiskella lisää suomen kieltä. Erityiskiitoksen saa suomen kielen opetuksesta Jaana Ruotsalainen

Ennen Suomeen tuloaan 26-vuotias Levin opiskeli Pietarissa sähköinsinööriksi, mutta ammatti ei tuntunut oikealta. Opiskeluaikana hän työskenteli kuusi vuotta ravintolassa kokkina. Ruuanlaittoa hän ei kuitenkaan halua tehdä työkseen, vaan pitää kokkailun mieluisana harrastuksena.  

–Tykkään tehdä ruokaa ja jälkiruokia. Lempiruoka on ehkä pasta carbonara, pohdiskelee Levin haastattelun lopuksi. 

https://www.tiktok.com/@iurii_levin?_t=8apvqV4UsY1&_r=1

Aino Alppinen 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.