Veto taipui hopealle

Vimpelin Veto
Vimpelin Veto.

Jymy-Veto 2-1 (0-1,4-2,0-0,2-1)

Vimpelin Veto taipui Sotkamon Jymylle Joensuussa pelatun miesten pesäpallon SM-hallilopputurnauksen finaalissa. Välierässä Veto kaatoi Joensuun Mailan.

Ensimmäisellä jaksolla Vedon ulkopeli oli täyttä terästä, se tukehdutti Sotkamon sisäpelin täysin. Sisällä jaksovoittoon riitti yksi juoksu, sen iski avausvuorossa Matias Rinta-aho. Toisen jakson avausjuoksu syntyi jälleen ensimmäisessä vuorossa Mikko Kanalan kotiuttaessa ottelun toisen juoksunsa tuoneen Jere Saukon. Veto siirtyi kolmannessa vuorossa jo kahden juoksun johtoon Janne Mäkelän onnistuessa. Jymy ei kuitenkaan suostunut luovuttamaan, kainuulaiset tälläsivät tasoittavallaan neljä juoksua, mikä tiesi jaksovoittoa. Kotiutuslyöntikisassa Jymy kiskaisi kaksi juoksua, kun Vedon ainoa onnistuminen lähti Elmeri Anttilan mailasta. Ottelun kolmostilanteet Jymylle 12-10. Vedon pystit pokkasivat Saukko ja Anttila.

Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen oli harmissaan.

– Peli oli hyvin hallussa toisen jaksan puoliväliin saakka. Sen jälkeen Sotkamo oli kolmannessa vuorossa hyvä, he saivat läpilyönnillä hurmoksen käyntiin, ja emme kyenneet vastaamaan siihen. Kotiutuslyönnissä sitten yksi onnistuminen, muut eivät olleet kovin lähellä.

Niskanen uskoo tappion tuovan hyvää kesää ajatellen.

– Tappio jätti mielettömän nälän kesään, tappio karvastaa kovasti. Nyt on jatkettava pelin kehittämistä, saimme viikonlopusta paljon analysoitavaa. Uskon tämän tuloksen olevan pitkässä juoksussa jopa positiivinen asia.