Lukiolaisryhmä järjesti vaalipaneelin ja nuorten vaalit Evijärvellä 

Paneelin päätteeksi EPAS-ryhmäläiset, ohjaava opettaja Henri Salminen ja panelistit kokoontuivat vielä yhteiskuvaan. Kuva: Tuija Saarteinen.
Paneelin päätteeksi EPAS-ryhmäläiset, ohjaava opettaja Henri Salminen ja panelistit kokoontuivat vielä yhteiskuvaan. Kuva: Tuija Saarteinen.
Paneelin päätteeksi EPAS-ryhmäläiset, ohjaava opettaja Henri Salminen ja panelistit kokoontuivat vielä yhteiskuvaan. Kuva: Tuija Saarteinen.
Paneelin päätteeksi EPAS-ryhmäläiset, ohjaava opettaja Henri Salminen ja panelistit kokoontuivat vielä yhteiskuvaan. Kuva: Tuija Saarteinen.
TORSTAINA 9. maaliskuuta Evijärven lukion EPAS-ryhmä järjesti koulun auditoriossa eduskuntavaalipaneelin.

Paneeliin otti osaa viisi alueemme kansanedustajaehdokasta: Alina Lehto (kesk.), Antti Kurvinen (kesk.), Janne Sankelo (kok.), Jenni Kuisti (vihr.) ja Jussi-Matti Hilli (vas.). Nuoret olivat laatineet panelisteille kiperiä kysymyksiä lukuisista eri aiheista, kuten taloudesta, maatalouspolitiikasta, turvallisuudesta ja Euroopan Unionista. Paneelin taidokkaasti juonsivat lukion ensimmäisen vuoden opiskelijat Helmi Karlström ja Luukas Kettunen.  

Eduskuntavaalipaneeli ja nuorten vaalit ovat osa European Ambassador School -toimintaa. Kyseessä on Euroopan Unionin ohjelma, jonka tavoitteena on lisätä nuorten tietoisuutta EU:n toiminnasta ja erilaisista vaikutusmahdollisuuksista, ja näin ollen Evijärven EPAS-ryhmäläiset päättivät toteuttaa tämän järjestämällä vaalipaneelin ja nuorten vaalit. Evijärvellä ryhmää ohjaa lukion historian ja yhteiskuntaopin opettaja Henri Salminen.  

Lisäksi EPAS-ryhmäläiset pääsevät keväällä vierailulle Euroopan Parlamenttiin Strasbourgiin, jossa kokoontuu kansainvälinen joukko nuoria keskustelemaan ajankohtaisista asioista. Matka tullaan toteuttamaan 2.–5. toukokuuta, ja sen aikana lukiolaiset tulevat tutustumaan myös ranskalaiseen kulttuuriin ja Strasbourgin historiaan.  

PERJANTAINA 10.3. olivat vuorossa nuorten vaalit. EPAS-ryhmän opiskelijat jakoivat ja toimivat itse “vaaliviranomaisina”. Kaikki Evijärven keskikoulun ja lukion opiskelijat pääsivät päivän aikana äänestämään valitsemaansa ehdokasta Vaasan vaalipiiristä. Nuorten vaalien tavoitteena on harjoitella äänestämistä ja laskea kynnystä astua äänestyskoppiin tulevaisuudessa.  

EPAS-ryhmäläiset ottivat itse vastuun eduskuntavaalipaneelin ja nuorten vaalien järjestämisestä.  

Mainos

–Aluksi vähän jännitti, että miten saadaan kaikki onnistumaan, mutta olikin oikeastaan todella mielenkiintoista järjestää tällaista, sanoo Jenna Lehto EPAS-ryhmästä.  

Tapahtumien järjestelyistä saatiin paljon positiivista palautetta niin muiden opiskelijoiden ja opettajien kuin panelistienkin taholta.  

Myös järjestäjät itse olivat tyytyväisiä aikaansaannoksiinsa.  

–Kaikki sujui todella hyvin, ja oli todella hienoa nähdä ihan livenä kansanedustajaehdokkaita ja päästä kokeilemaan äänestämistä, Aiden Norrena toteaa.  

Minttu Kangasmetsä 

Panelistit pääsivät vastaamaan joihinkin nuorten esittämiin kysymyksiin myös “kyllä tai ei” -korttien avulla.
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.