Lappajärven kunnanhallitus lausui maakuntakaavasta 

Alajärven kaupunginhallitus esittää maakauppoja valtuustolle.
Alajärven kaupunginhallitus esittää maakauppoja valtuustolle.
Alajärven kaupunginhallitus esittää maakauppoja valtuustolle.
Alajärven kaupunginhallitus esittää maakauppoja valtuustolle.

LAPPAJÄRVEN kunnanhallitus päätti muuttaa teknisen valiokunnan esitystä Etelä-Pohjanmaan maakuntakaavaan 2050 liittyen. Tekninen valiokunta oli käsitellyt asiaa 21.2.2023 kokouksessaan pykälässä 10. Päätös teknisessä valiokunnassa oli seuraavanlainen: ”Teknisen valiokunnan jäsen Sari Karlström esitti, että lausuntoon lisätään seuraavaa: Tuulivoimaloiden alue –merkintä Iso-Saapasnevalla (alue 33) tulee poistaa Etelä-Pohjanmaan maakuntakaavasta. Käydyn keskustelun jälkeen tekninen valiokunta päättää yksimielisesti, että lausuntoon lisätään seuraavaa: Iso-Saapasnevan tuulivoimaloiden alue -merkintä tulee siirtää Lamminnevan alueelle.” Valiokunta esitti asian edelleen Lappajärven kunnanhallitukselle. 

Maanantaisessa kokouksessaan kunnanhallitus käsitteli asiaa pykälässä 10. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Ville Ala-aho esitti, että maakuntakaavalausunnosta poistetaan kokonaan teknisessä valiokunnassa tehty, edellä mainittu lisäys ja lausuntoon sen sijaan lisätään, että selvitetään Lamminnevan alueen soveltuminen tuulivoima-alueeksi. Vuokko Kraatari ja Pirkko Lammi kannattivat esitystä. 

Suoritettiin nimenhuutoäänestys, jossa pohjaesityksen puolesta äänestivät Aku-Matti Juttuniemi, Petri Kuoppala ja Vesa Luoma. EI äänestivät Heikki Honkaniemi, Vuokko Kraatari, Pirkko Lammi ja Ville Ala-aho. Puheenjohtaja totesi, että äänin 4–3 puheenjohtajan tekemä esitys voitti. 

KUNNANHALLITUS hyväksyi yksimielisesti valiokuntien tekemät esitykset koskien kuntastrategiaa, ja vie ne kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi.  

Lappajärven Loma-Golf Oy:n yhtiökokousedustajaa evästettiin varisnaiseen yhtiökokoukseen siten, että perusvastikkeen hintaa ei nosteta.  

Luitko jo nämä:

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.