Koulukiusaamista vastustaville motoristeille paikallislehtien Antti-patsas

Motoristit koulukiusaamista vastaan MKKV ry sai paikallislehtien valtakunnallisen Antti-patsaan Helsingin moottoripyörämessuilla. Tunnustuksen vastaanotti MKKV:n hallitus: Tomi Keto-Tokoi, Markku Mälkiä (puheenjohtaja), Susanna Soppi, Marko Saarinen, Tuula Toikka, Markku Koponen ja Juha Lauronen. Palkinnon luovuttivat Katri Linnikko (Uutismedian liiton paikallislehtijaoston ja Suomen Paikallismedioiden puheenjohtaja), Juha Saastamoinen (paikallislehtijaoston jäsen), Ilona Hannikainen (Uutismedian liiton järjestöpäällikkö ja Sauli Pahkasalo (Paikallislehtien päätoimittajayhdistyksen puheenjohtaja). Kuva: Heikki Similä.
Motoristit koulukiusaamista vastaan MKKV ry sai paikallislehtien valtakunnallisen Antti-patsaan Helsingin moottoripyörämessuilla. Tunnustuksen vastaanotti MKKV:n hallitus: Tomi Keto-Tokoi, Markku Mälkiä (puheenjohtaja), Susanna Soppi, Marko Saarinen, Tuula Toikka, Markku Koponen ja Juha Lauronen. Palkinnon luovuttivat Katri Linnikko (Uutismedian liiton paikallislehtijaoston ja Suomen Paikallismedioiden puheenjohtaja), Juha Saastamoinen (paikallislehtijaoston jäsen), Ilona Hannikainen (Uutismedian liiton järjestöpäällikkö ja Sauli Pahkasalo (Paikallislehtien päätoimittajayhdistyksen puheenjohtaja). Kuva: Heikki Similä.
Motoristit koulukiusaamista vastaan MKKV ry on saanut Suomen paikallislehtien myöntämän vuoden 2022 Antti-patsaan tunnustukseksi ansiokkaasta, koko Suomeen ulottuvasta yhteisöllisestä ja konkreettisesta vapaaehtoistoiminnasta kiusaamista vastaan. Marraskuisen Antin päivän sijaan patsas luovutettiin motoristien tyylin näyttävästi MP 23 Moottoripyörämessuilla Helsingissä 4. helmikuuta.

MKKV on jo vuosia toiminut tärkeällä asialla. Yhdistyksen tavoitteena on vähentää koulukiusaamista ja vaikuttaa myönteisesti koulun ilmapiiriin, työrauhaan ja oppilaiden asenteisiin sekä rohkaista puuttumaan kiusaamiseen.

–Motoristit koulukiusaamista vastaan -kampanja lähti liikkeelle 2013, kun joukko motoristeja halusi tehdä hyväntekeväisyystyötä, jonka voi yhdistää moottoripyöräilyyn. Toimintamme on kasvanut vuosien varrella niin, että jo 2014 perustettiin yhdistys organisoimaan ja mobilisoimaan kouluvierailuitamme. Olemme tähän mennessä käyneet yli 300 suomalaisella koululla, MKKV:n tiedottaja Marko Saarinen kertoo.

Paikallinen media on motoristien tärkeä yhteistyökumppani koulukiusaamisen vähentämiseen tähtäävän tiedon levittämisessä ja lisäämisessä. Paikallismediat ovat tuoneet koulukiusaamista ja sitä ehkäisevää työtä esille kertomalla MKKV:n toiminnasta ja vierailuista.

–Paikallislehtien kautta saamme myös tietoa motoristeille, jotka haluavat mukaan toimintaan paikkakunnilla, joissa vierailemme. Paikallislehdet ovat aina tehneet erittäin positiivisia juttuja käynneistämme oman alueensa kouluilla, Saarinen kiittelee.

Motoristit iloitsevat paikallislehtien myöntämästä Antti-patsaasta ja vapaaehtoistyönsä huomioimisesta. –On hienoa olla mukana vaikutusvaltaisessa joukossa, jotka ovat saaneet tämän saman tunnustuksen aiemmin. Tämä kertoo meille, että työtämme arvostetaan!

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2016/08/24/1057-motoristit-vastustavat-koulukiusaamista/

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2018/05/26/koulukiusaaminen-on-elaman-tuhlaamista/

Vimpelin ja Kortesjärven lisäksi Motoristit koulukiusaamista vastaan -joukko on vieraillut myös Alajärvellä 2017.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.