Veto murskasi Catzin – Mukana uskomaton hetki

Tuulia Anttonen oli Vedon tehokkain pisterohmu.
Tuulia Anttonen oli Vedon tehokkain pisterohmu.
Tuulia Anttonen oli Vedon tehokkain pisterohmu.
Tuulia Anttonen oli Vedon tehokkain pisterohmu.

Veto-Catz 105-55 (41-24)

Vimpelin Veto kukisti naisten Korisliigassa sarjan peränpitäjän Lappeenrannan Catzin murhaavin lukemin. Vedon startti peliin ei ollut kuitenkaan paras mahdollinen Catzin viedessä ensimmäisen kymmenminuuttisen pisteellä. Sen jälkeen kentällä nähtiin mielensä mukaan mellastava Veto. Ottelun upein hetki koettiin kolmannella neljänneksellä, jonka Veto kahmi lähes uskomattomin pistein 42-5. Vaikka Catz onnistui päätöskymmenminuuttisella kaventamaan eroa neljällä pisteellä, komeilivat taululla summerin soidessa murskalukemat.

Veto upotti pelitilanneheitot 44 prosentin teholla, Catzin lukeman ollessa 36. Veto vei levypallot 53-39. Vimpelin tehokkaimmat pistesingot olivat Tuulia Anttonen, 22, Tynice Maritin, 18 sekä Alexandra Wittinger, 15. Heidän lisäkseen kolme muutakin Veto-peluria ylsi kaksinumeroiseen saldoon.

Vedon valmentaja Jarkko Havu oli tyytyväinen.

– Jo ennakkoon oli tiedossa, että Catzilta puuttuu tärkeä pelintekijä, eli pyrimme laittamaan painetta pallonkäsittelijöille tavallistakin enemmän. Onnistuimme siinä, ja teimme heidän pallonmenetyksistään 45 pistettä.

– Muutoin pelin alku oli meiltä hieman nihkeä. Sen jälkeen tahti muuttui, ja homma alkoi toimia kummassakin päässä kenttää. Hyvää oli myös, että saimme onnistumisia laajalla rintamalla.

Havu äimisteli kolmannen neljänneksen pistesaldoa.

– Teimme 42 pistettä, en muista vastaavaa lukemaa, aika uskomatonta.

Veto kohtaa seuraavaksi 17. helmikuuta vieraskentällä Kouvolan Kouvottaret.

Tomi Olli

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.