Evijärvelle kappalainen, veroprosenttia laskettiin

Kauhavan kirkkovaltuuston 25.10. päätöksiä.

EVIJÄRVEN seurakunta liitetään Kauhavan seurakuntaan ensi vuoden alusta. Samalla Evijärven kirkkoherran virka lakkaa olemasta. Evijärvelle tarvitaan kuitenkin oma pappi jatkossakin, ja Evijärveä varten perustetaan vuoden alussa kappalaisen virka, päätti Kauhavan kirkkovaltuusto 25.10. Viran täytöstä pyydetään lausunto Evijärven kirkkoneuvostolta.

Kauhavan seurakunnan ensi vuoden tuloveroprosenttia päätettiin laskea hieman. Se on jo pitkään ollut 1,75, mutta nyt se lasketaan 1,70:ään. Laskua perusteltiin sillä, että Evijärven alijäämäinen seurakuntatalous liittyy ensi vuonna Kauhavaan, ja toiseksi energian hinnat ovat ensi vuonna huomattavan korkealla.

Kirkkovaltuuston kokouksessa käsiteltiin myös Esa Puronvarren tekemä valtuustoaloite. Siinä pyydettiin, että valtuuston kokouksia pidettäisiin tasapuolisesti eri kaupunginosissa ja jatkossa myös Evijärvellä. Koska kirkkovaltuustolle ei aiheudu matkoista merkittäviä kustannuksia, ehdotus hyväksyttiin.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.