Messi vihittiin käyttöön

Arkkitehti ja pääsuunnittelija Kimmo Hakola kertoi Messin väreistä ja sisustuksesta.
Arkkitehti ja pääsuunnittelija Kimmo Hakola kertoi Messin väreistä ja sisustuksesta.
Arkkitehti ja pääsuunnittelija Kimmo Hakola kertoi Messin väreistä ja sisustuksesta.
Arkkitehti ja pääsuunnittelija Kimmo Hakola kertoi Messin väreistä ja sisustuksesta.
Avoimet ovet keräsivät seurakuntasalin täyteen.

KORTESJÄRVEN uuden seurakuntakodin, Messin, avajaisia vietettiin sunnuntaina.

Messin terveyskeskuksen puoleinen osa otettiin käyttöön joulun jälkeen. Siellä sijaitsevat kerhohuone, olohuone, diakoniatoimisto ja seurakunnan työntekijöiden toimistot. Nyt on saatu valmiiksi myös vanhainkodin puoleinen osa, josta löytyvät seurakuntasali ja keittiö.

Päivä alkoi juhlamessulla kirkossa, ja sieltä siirryttiin kahveille terveyskeskuksen rakennuksessa sijaitsevaan Messiin. Vieraita olikin paikalla Messin kahden huoneen täydeltä, ja kahvion tarjoilujen suuntaan muodostui pitkä jono.

Tämän jälkeen ohjelmassa oli uuden toimitilan käyttöön siunaaminen Kauhavan kirkkoherra Jyrki Jormakan johdolla. Seuraavaksi Messin arkkitehti ja pääsuunnittelija Kimmo Hakola kertoi hieman esimerkiksi tilan seinien väreistä, alttarin rististä ja muista kalusteista sekä sankarivainajien muistotaulusta, joka sekin saatiin onneksi mahtumaan seinälle. Lopuksi kuultiin musiikkia house bandilta.

–Halusin huoneisiin väriä ja hyviä vastakohtia. Ihan valkoisesta tilasta en itse pidä ollenkaan, Hakola sanoi muun muassa. –Mielestäni keltainen väri piristää mukavasti molempia tiloja. Tumman vihreä puolestaan saattaa tuoda tänne jotain 70-luvun tai vanhempaakin tunnelmaa, mutta tarkoituksena oli lähestyä sillä ulkopuolella siintävää kuusivaltaista metsää.

Anna-Maria Sironen toivotti seurakuntalaiset tervetulleiksi uuteen rakennukseen.

ALTTARIN ristin, lukupulpetin ja alttaripöydän oli tehnyt Hannu Jussila Ylihärmästä. Päivi Jussila maalasi lukupulpetin viiniköynnöksen, joka kuvaa perinteisesti yhteyttä Jumalan, Kristuksen ja ihmisen välillä. Jussilat olivat paikalla juhlassa kutsuvieraina.

–Täällä on kauniit, uudet tilat. Hienolta näyttää, Hannu kommentoi kahvipöydässä Messin ulkonäköä.

–Tämä on arvokas juhla, ja on ihanaa, että Kortesjärvi saa nyt uudet ja terveet tilat, Päivi sanoi.

Myös kortesjärveläinen Lasse Hokkala sanoi, että vihkiäiset olivat positiivinen ja merkittävä tapahtuma paikkakunnalla.

–Nyt tuntuu siltä, että seurakuntaelämä Kortesjärvellä säilyy — ainakin tilatarpeiden osalta — niissä puitteissa, mihin on totuttu. Nämä vaiheet, jotka on läpipäästy, saivat välillä miettimään, että mikä seurakunnan kohtalo on, mutta enää se ei mietitytä. Nyt perustarpeet kokoontumisia varten ovat ainakin toistaiseksi järjestyksessä, hän pohti.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA