Sillankorvan grillistä herkut oman tilan raaka-aineista

Jenna Matilainen viihtyy työssään Sillankorvan grillillä.
Julkaistu:
Kategoria:
,

MILTÄ tuntuisi ottaa rennosti keskellä arkipäivää ja nauttia Yrittäjän vapaudesta? Vai selvittäisinkö, millainen on Kirjanpitäjän unelma? Entä mikä olisi Isännän ilo näinä maatalousyrittäjille tukaliksi käyneinä aikoina? Selviytyjän pakkauksesta olen kuullut puhuttavan varauduttaessa vaikeisiin tilanteisiin. Mutta Kyntäjän mitta, Auraajan apu ja kaiken kukkuraksi Lemmen jättiläinen saavat jo ajatukset hieman poukkoilemaan!

Nyt ei ole kuitenkaan kyseessä ammatin valintaan liittyvät asiat, tai kriisiaikaan varautuminen, vaan Evijärven Sillankorvan grillin annoslistalta löytyvät grilliherkut. Annosten nimistä ei persoonallisuutta puutu, ja siksipä ne houkuttelevat uteliasta maistelemaan jo nimiensäkin perusteella.

Sillankorvan yrttijuuston omistama grilli Evijärvellä, 68-tien varressa koulukeskuksen kupeessa, aloitti toimintansa helmikuussa. Grillin toiminnasta vastaava Riikka Saarikoski kertoo, että jokaisen hampurilaisen ja annoksen taakse kätkeytyy oma, vuosien varrella syntynyt tarinansa.

–Ensin oli nimi, sitten nimelle rakennettiin hampurilainen tai annos, paljastaa Saarikoski käänteisestä luomisprosessista.

–Toiminta on lähtenyt mukavasti liikkeelle. Tukusta haen tavaraa 1–2 kertaa viikossa. Sillankorvan grilli tarjoaa perinteistä grilliruokaa Jouko Pahkakankaan oman tilan raaka-aineista valmistettuna. Lihan alkuperämaata ei siis tarvitse epäillä, sillä liha tulee Pahkakankaan oman tilan karjasta. Myös juustot ja dipit tulevat omasta takaa, Sillankorvan yrttijuustolta.

Kotimainen liha, ainakin sataprosenttisena, kaikissa grilliannoksissa onkin melkoinen harvinaisuus, sillä tunnetut pikaruokaketjut käyttävät ainakin osittain, tai eri lihamuodoissa, ulkomaista raaka-ainetta.

Grillillä työskentelevä Jenna Matilainen kertoo viihtyneensä työssään hyvin.

–Nykyään osaan koota annokset ja hampurilaiset ulkomuistilta, aluksi käytin lunttilappua apuna. Nuoret käyvät täällä iltaisin ja viikonloppuisin, ja välillä on ruuhkaakin, kertoo Jenna. Matkaajat ja nopeaa ruokaa kaipaavat ovat löytäneet tiensä grillille päivisin, ja sunnuntaisin tanssien päätyttyä grillille saapuu nälkäistä tanssiväkeä.

Grilli palvelee arkisin ja sunnuntaisin kello 11–22, perjantaisin ja lauantaisin 23 saakka. Grillillä herkkuja loihtivat vuoroittain kaksi täysipäiväistä työntekijää, sekä kaksi opiskelijaa.

Saarikosken ja Matilaisen mukaan annosvalinnoissa ei näy sukupuolieroja. Suosituimpia hampurilaisia ovat Turvenuija ja Kyntäjän mitta, ja myös ranskalaiset ovat suosiossa. Ananaksen ystävät suosivat Kirjanpitäjän unelmaa, tuhdimpaa latausta kaipaavat valitsevat Selviytyjän pakkauksen.

–Asiakkaat ovat antaneet mukavasti palautetta. Hintoja emme ole lähiaikoina nostamassa, lupaa Riikka. Grillin viereen on tulevaisuudessa nousemassa Sillankorvan Yrttijuuston juustola, joka varmasti tuo toimintaan synergiaetua. Tulossa on myös tienvarsikyltti opastamaan nälän yllättämiä ulkopaikkakuntalaisia autoilijoita.

Tiina Kiviaho

Jaa Somessa

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Jätä kommentti