Ruukin Alajärven tehtaan automatisoitu pakkauslinja aloitti toimintansa

Ruukki Constructionin tehdas Alajärven Luoma-aholla. Kuva: Ruukki
Ruukki Constructionin Alajärven tehtaan uusi pakkauslinja aloitti toimintansa maaliskuussa 2022. Automatisoitu sandwich-paneelien pakkauslinja nopeuttaa valmistusprosessin loppupäätä ja vähentää asiakkaalle päätyvän pakkausjätteen määrää. Tehokkaampi linja parantaa tuotteiden toimitusvarmuutta ja laatua, sillä seinäelementit toimitetaan jatkossa entistä tiivimmissä pakkauksissa.

Ruukki valmistaa Alajärven tehtaalla teräspohjaisia seinäelementtejä, joita käytetään teollisuus- ja toimitilarakennusten ulko- ja sisäseinissä. Vuosi sitten tehtaalla aloitettiin investointihanke mineraalivillaeristeisten sandwich-paneelien pakkauslinjan automatisoimiseksi. Uusi automatisoitu pakkauslinja otettiin käyttöön suunnitelmien mukaan maaliskuun puolivälissä.

-Automaatio nopeuttaa tuotantolinjamme pakkaustoimintaa merkittävästi. Paketointiin kuluva aika puolittui, ja samalla asiakkaille toimitettavista kolleista tuli entistä tiiviimpiä. Uusien UV-muovitettujen pakkausten lämpösaumatut päädyt suojaavat paneeleja entistä paremmin kosteudelta ja pölyltä. Tämä tarkoittaa, että jatkossa paneelikollien suojaus työmaaolosuhteissa paranee huomattavasti. Tästä on erityisesti etua esimerkiksi asennusaikataulujen pitkittyessä, kertoo Alajärven tehdaspäällikkö Jouni Kangastupa.

Toiminnan tehostamisen lisäksi uusi linja tukee Ruukin kestävän kehityksen strategiaa.

-Ruukin tavoitteena on vähentää oman toimintamme hiilijalanjälkeä 25 prosenttia vuoteen 2026 mennessä. Uusi pakkauslinja vähentää sekä tuotantoseisokeista johtuvaa raaka-ainehukkaa että asiakkaalle päätyvän pakkausjätteen määrää. Pyrimme jatkossa selvittämään myös pakkausmuovijätteen kierrätysmahdollisuuksia, jotta tuotteidemme ympäristökuorma vähenisi entisestään, sanoo Building Envelopes -liiketoimintayksikön johtaja Adam Korol.

Ruukin Alajärven tehdas valmistaa mineraalivillaeristeisiä sandwich-paneeleja ja energiapaneeleja teollisuus- ja toimitilarakennuksiin Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva tehdas työllistää noin 70 henkilöä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.