Matti Väänänen siirtyy JAMISTA Jokilaakson koulutuskuntayhtymän johtajaksi

Matti Väänänen siirtyy JAMISTA Jokilaakson koulutuskuntayhtymän johtajaksi

Jokilaakson koulutuskuntayhtymän (JEDU) hallitus esitti yksimielisesti Matti Väänästä JEDUN kuntayhtymän johtajaksi. JEDUN valtuusto päätti asiasta tänään, samoin yksimielisesti, hallituksen esityksen mukaisesti valiten Väänäsen kuntayhtymän johtajaksi.

–Olen sanonut, että otan tehtävän vastaan, Matti Väänänen kertoi puhelimessa.

–JEDU on hyvin samantyylinen talo kuin JAMI, mutta noin 5 kertaa isompi. Toimintaa on 7 paikkakunnalla ja omistajakuntia on 13. JEDUN taloustilanne on hyvin sama kuin JAMILLA eli omavaraisia taloja, joilla on vielä hyvät rahavarat. Edessä on kuitenkin samat haasteet eli työvoiman ja opiskelijoiden saannin turvaaminen pienehköjen kaupunkien sekä kuntien alueilla, Väänänen summaa. 

–Olen ollut äärimmäisen tyytyväinen JAMIIN ja työskentelyyn JAMISSA. Olemme saaneet merkittävästi uusia asioita eteenpäin ja talouskin on saatu taas kuntoon. Tästä on hyvä jatkaa tulevaisuuteen.

On siis minullekin hyvä tilanne vaihtaa paikkaa, koska voin tehdä sen hyvillä mielin ylpeänä JAMISTA ja jamilaisista. Kun en ole enää niin nuori kuin miltä näytän, niin ajattelin, että vielä ehdin vastaamaan uuteen haasteeseen, jossa on jotain tuttua ja varmasti paljon uuttakin, Matti Väänänen lisää tuttu pilke silmäkulmassa.

Väänänen kertoo lopuksi, kuinka lähiaikoina pohditaan, miten johtamista Jamissa järjestellään lähikuukausien ajaksi. Näistä asioista tiedotetaan heti, kun asiasta tiedetään enemmän.

–Siirryn JEDUUN kesäkuun alusta ja toukokuussa pidän ainakin jonkin verran lomaakin. Yritän parhaani mukaan auttaa siinä, että Jamissa selvittäisiin mahdollisimman hyvin edessä olevasta muutoksesta. Teen jatkossakin yhteistyötä Jamin ja alueen toimijoiden kanssa, näin on tapahtunut aina ennenkin, kun olen vaihtanut paikkaa, kaikki osapuolet hyötyvät tästä. JAMIN ja JEDUN yhteistyöhön löytyy paljonkin aihealueita, joissa yhteistyötä kannattaa tehdä, Väänänen maalaa tulevaisuutta eteenpäin. 

–Ja lopuiksi vielä: On ollut ilo työskennellä kanssanne ja kehittää valtakunnallisestikin uusia juttuja. Jään kaipaamaan teitä, mutta kokonaan en poistu mihinkään. Vastustan koulutuksen keskittämispyrkimyksiä (vain isoihin kaupunkeihin) ja tässä asiassa JAMI ja JEDU taistelee varmasti rintarinnan. Olen ollut Jamissa myös erittäin tyytyväinen avarakatseisiin luottamushenkilöihin, joista osan kanssa olen saanut työskennellä koko Jamissa olo aikani. Toivon ja uskon, että sujuva yhteistyö jatkuu edelleen hallituksen, valtuuston ja toimivan johdon välillä ja Jami kulkee jatkossakin esimerkillisesti kehityksen tiellä uusia ja parempia toimintamalleja etsien vahvasti elinkeinoelämään integroituna, Matti Väänänen lausuu lopuksi.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.