Vanhan ajan kokkotunnelmaa

Kokko sytytettiin puoli seitsemän aikoihin illalla, ja se paloi vielä tuntikausia tapahtuman päätyttyä.

PUUSKAISESTA, kylmästä tuulesta ja pöllyävästä lumesta huolimatta Alapään nuorisoseuralla Evijärven Vasikka-aholla sytytettiin lauantaina kevätvalkea.

Koko perheen tapahtuma alkoi lasten hiihtokisoilla. Niissä oli tällä kertaa vain kolme osallistujaa, eli kaikki pääsivät palkintosijoille.

Lapset olivat kokoontuneet leikkimään ison lumikasan päälle. Se oli samalla näköalapaikka ihastella ison kokon palamista. Voimakkaan tuulen takia kokko savusi välillä vaakatasossa, mutta ei onneksi tapahtuma-alueen suuntaan.

Useimmat lapset olivat pukeutuneet sööteiksi pääsiäisnoidiksi; yhdellä oli esimerkiksi kissankorvat ja toisella rikkakihveli luutana ja kolmas oli pukeutunut haiksi. Tuomaristo valitsi heidän joukostaan huipputrullin, hauskimman trullin sekä persoonallisimman trullin.

Lämmikkeeksi oli tarjolla kahvia, nisua ja makkaraa, ja musiikista vastasivat Valssipojat eli 14-vuotiaat Miko Ahto ja Jere Lehto sekä 12-vuotias Elias Kujala.

Tapahtuman järjestivät yhteisvoimin kylätalo Sopulan ja Alapään nuorisoseuran väki.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.