Vimpeli kattaa alijäämänsä 971 742 euron tuloksella

Julkaistu:

Kategoria:

,

Tilikaudelle kirjattiin verotuloja 10,8 miljoonaa euroa, joka on 712 944 euroa edellisvuotta enemmän. Käyttötalouden valtionosuuksia saatiin 9,4 miljoonaa euroa, mihin sisältyy hakemuksesta saatu 510 000 euron harkinnanvarainen valtionosuus. Kunnan lainakanta oli 31.12.2021 4 038 euroa per asukas ja konsernin 6 457 euroa per asukas. Investointien toteutuma oli 1,3 miljoonaa euroa. Merkittävin investointi oli intervalliosaston kakkosvaiheen loppuunsaattaminen. Käyttötalouspuolella vastaavasti kulut kasvoivat johtuen sisäilmaongelmista eli väistötiloista ja korjaustoimenpiteistä.

Valtuusto saa tilinpäätöksen hyväksyttäväkseen.

KUNTA on ilmoittanut valmiudestaan ottaa hätämajoitukseen Ukrainasta saapuvia pakolaisia. Ensivaiheessa kunnalla on mahdollisuus osoittaa tiloja niin kutsutusta Lähteen kiinteistöstä ja Järviseudun sairaalasta. Laajennettu johtoryhmä on perustanut vastaanotto- ja integraatiotiimin, jonka työtä koordinoi Marja-Leena Laakso.

Valtuustolle esitetään, että talousarvioon varataan 15 000 euron määräraha hätämajoitustilojen viimeistelyyn.

VALTUUSTOLLE esitetään 13.12.2021 tehdyn päätöksen kumoamista, koska Soini on päättänyt jättäytyä Kraatterijärven Geopark -hankkeesta. Kunnanhallitus päätti hyväksyä Geoparkin toimintabudjetin 2023 maksuosuudeksi Vimpelin osalta 19.800 euroa vuodessa vuosi ja esittää sen edelleen kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi edellyttäen, että Alajärvi, Evijärvi, Lappajärvi ja Ähtäri hyväksyvät sen omalta osaltaan. Hankerahoituksista päätetään erikseen.

KUNNALLE on tarjottu ostettavaksi noin hehtaarin suuruista Väinölä-nimistä tilaa osoitteessa Opintie 24 sekä 4,4 hehtaarin kokoista Kettula-tilaa. Kunnanhallitus päätti jättää vastatarjouksen myyjälle. Samoin Lehtimäki -tilasta päätettiin jättää vastatarjous. Ostettavaksi tarjotusta Hakaranta-kiinteistöstä ei jatketa neuvotteluja.

JÄRVI-POHJANMAAN perusturvalautakunnan talousarvion 2021 ylitys, 223 798 euroa, esitetään valtuustolle hyväksyttäväksi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.