Neljäs rokotekierros käynnistyy Järvi-Pohjanmaan asumispalveluyksiköissä ja kotihoidossa

Julkaistu:

Aihe:

Suomen koronatilanne on pysynyt edelleen heikkona. Sairaalahoidon määrä on noussut tasaisesti maaliskuun aikana, onneksi tehohoidon määrä ei ole kasvanut samassa suhteessa. Järvi-Pohjanmaalla koronatartuntoja todetaan edelleen yhtä paljon kuin viimeisten viikkojen aikana, kertoo pandemiajohtoryhmä.

Uusien ohjeiden mukaan, mikäli perheessä on aikaisemmin ollut koronatartuntoja, ei muun perheen kuin sairastuneen pidä jäädä karanteeniin, jos korona on sairastettu joulun 2021 aikaan tai sen jälkeen. Tämän ajankohdan jälkeen on todennäköistä, että sairastettu koronaviruksen alatyyppi on ollut jo omikron-virusvariantti. Mikäli henkilö on sairastanut koronan ennen tuota ajankohtaa, on syytä jäädä karanteeniin, mikäli perheessä todetaan nyt uusi koronatartunta. Uusintatartunnan riski on tällöin varsin suuri.

Mainos

On mahdollista, että vielä alkuvuodesta alueella on ollut delta-virusvariantin aiheuttamaa koronavirusmuunnosta. Vaikka samassa perheessä osa olisi sairastanut koronan joulun 2021 aikana tai sen jälkeen, ei ole mahdotonta saada nyt uudelleen koronatartuntaa. Jos perheenjäsenellä todetaan koronatartunta ja vaikka toinen perheenjäsen olisi sairastanut esimerkiksi alkuvuodesta koronan, kannattaa silti esimerkiksi työpaikalla noudattaa varovaisuutta (suu-nenäsuojuksen käyttö). Mutta jos tämä aikaisemmin sairastanut perheenjäsen saa koronavirukseen sopivia oireita, on hänen syytä hakeutua koronatestiin.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.