Susi juoksenteli Kontiaisen pihapiirissä Kortesjärvellä

Susi kuvattuna Kortesjärvellä. Kuva Risto Kontiainen

Viime keskiviikkoaamuna vilkaistessaan keittiön ikkunasta ulos huomasi Risto Kontiainen kuinka nuori susi jolkutteli kaikessa rauhassa talon ohitse. Sen verran verkkaista oli suden käynti, että Risto ehti saada puhelimen käteensä ja onnistui nappaamaan ikkunan läpi muutaman kuvan vieraasta Kortesjärvellä.

Kyseinen susi oli todennäköisesti jokin laumasta lähtenyt tai häädetty nuori uros, joka etsiskeli   kumppania itselleen. Risto kävi katsastamassa eläimen jälkiä ja mittasi tassun jäljen läpimitaksi 9 cm. Oli hukalla ollut hiukan huonoa onneakin matkassa. Puroa ylittäessään se ei ollut huomannut, että vesi oli syönyt jään lumen alta puhki. Ohut lumikuori ei kestänytkään sen painoa ja niin joutui hukka avantouinnille.  Onneksi oli lämmin päivä kuivatella turkkia. Uimapaikalta susi oli jatkanut matkaansa Evijärven suuntaan.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.