Vedon tähtäimessä lopputurnauspaikka: “Kaikki mittarit osoittavat, että olemme viime kautta paremmassa kunnossa”

Vimpelin Veto lähtee halliotteluihin kovakuntoisena ja iloinen pilke silmäkulmassa. Kuva: Eija Koskela
MIESTEN Superpesiksen halli-SM-otteluita päästään iskemään jälleen kahden vuoden tauon jälkeen. Veto aloittaa halliurakkansa tulevana viikonvaihteena Seinäjoki Areenassa, jossa joukkue kohtaa sunnuntaina Seinäjoen JymyJussit.

Eteläpohjalaisten muodostaman alkulohkon jälkimmäisen ottelunsa Veto pelaa Seinäjoella 6. maaliskuuta Koskenkorvan Urheilijoita vastaan.

Viuhkamies Tomi Niskasen mukaan joukkue lähtee hakemaan lohkovoittoa ja tätä kautta avautuvaa paikkaa loppukahinoihin. Hallimitalit ratkotaan Imatralla 12.–13. maaliskuuta.

–Pelillisesti tulemme etenemään omien ehtojemme mukaisesti. Katsotaan, miten asiat rupeavat toimimaan. Jos pystymme suorittamaan omalla tasollamme, tuloskin tulee varmasti olemaan hyvä. Otteluissa haemme noususuhdannetta eli haluamme parantaa tekemistämme peli peliltä ja jakso jaksolta, Niskanen kuvailee.

Meneillään olevasta talviharjoittelukaudesta Niskasella on positiivista kerrottavaa.

–Kaikki mittarit osoittavat, että olemme viime kautta paremmassa kunnossa. Urheilulliseen puoleen on panostettu ja valmennusrykmenttiä laajennettu, mistä kuuluu seuralle iso kiitos.

Joukkueen viikkoharjoitteluun on tehty muutoksia ja tekemistä on rytmitetty eri tavalla.

–Porukasta huokuu hyvää oloa ja raikkautta. Jokainen pystyy luottamaan siihen, että kaikki ovat samalla viivalla, eikä kenelläkään ole etuoikeuksia. Asiat tehdään joukkueen hyväksi, mikä on omiaan kasvattamaan yhteishenkeä. Olen erittäin tyytyväinen siihen, missä tällä hetkellä mennään.

Vedon pelaajiston terveystilanne on Niskasen mukaan hyvä.

–Kun harjoitellaan riskirajoilla ja haetaan huippukuntoa, aina sattuu vähän loukkaantumisia. Jotain pientä vaivaa on, mutta ei mitään merkittävää, hän kuvailee.

Uudet vahvistukset, Teemu Kinnunen ja Jukka-Pekka Vainionpää, ovat sopeutuneet sinivalkoiseen sakkiin mainiosti.

–Kumpikin heistä tuo omaa maustettaan porukkaan. Savolainen lukkarismies on loistava joukkuepelaaja ja hän tuli nopeasti tykätyksi joukkueen keskuudessa. ”Jukkis” on niin ikään tuonut omalla panostuksellaan ja esimerkillään hyviä elementtejä mukanaan ja hänen peli-intonsa on korkealla, kuten on toki koko joukkueella. Tammikuun alun kahdesta harjoituspelistä alkaa olla jo tovi aikaa.

Uusia junnuja pelinjohtaja ei ole tässä vaiheessa tarjoamassa kokoonpanoon, mutta tuttuja nuoria taitureita Niskanen lupailee yhdeksikköön kahden tai kolmen pelimiehen verran.

–Muutoksia lähdetään hakemaan ulkopelin kautta. Ajatuksena on, että Lassilan Aleksi pelaisi etukentällä ja Heikkalan Olli linjassa. Kanalan Mikon tilannetta vielä katsotaan, mutta hän on koko ajan treenannut kopparina ja onhan se kohtuulupaavalta näyttänyt, viuhkamies myhäilee.

Niskasen mukaan pelipaikkojen vaihdokset on otettu joukkueessa myönteisesti vastaan ja uudistukset on koettu inspiroivina.

–Kun asioita ja tekemistä joutuu miettimään toiselta kantilta, tuo se harjoitteluun uutta virikettä ja intoa.

Eija Koskela

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.