Vedon tähtäin on pudotuspeleissä: ”Tärkeintä olisi saada pelaajat terveiksi ja hyviä pelejä alle”

Minttu Isoranta heitti seitsemän pistettä Kouvottaria vastaan. Kuvassa oikealla Kaisa Kuisma.
Tappioputki ei lannista Vimpelin Vedon koripallojoukkuetta: töitä tehdään tavoitteellisesti edelleen kauden päätähtäimen, play off-peleissä voittamisen eteen. Syksy osoitti, että hyvässä vireessä joukkue voi voittaa kaikki sarjan joukkueet.

VIMPELIN Veto kohtaa keskiviikkona PeliKarhut Steveco Areenalla pelattavassa naisten Korisliigan ylemmän jatkosarjan kamppailussa kello 18.30.

–Koitetaan pitää pallosta paremmin huolta ja sitä kautta saada parempaa hyökkäyspelaamista. Katsotaan, miten saadaan sairastupalaisia peliin; voi olla, ettei Shaylen Burnettia vielä nähdä kentällä. Tärkeintä on, että ehdittäisiin saada pelaajat terveiksi ja hyviä pelejä alle ennen maaliskuun lopulla alkavia play offseja, kertoi Vedon valmentaja Jukka-Pekka Kujala.

–Kauden aikana PeKan kanssa vastakkain pelatuista peleistä toinen voitettiin, toinen hävittiin vieraissa viidellä, kuudella pisteellä. PeKalla on laaja materiaali, jonka etuna on se, ettei yhden tai kahden pelaajan puuttuminen näy isossa kuvassa. Se pelaa hyvin organisoitua koripalloa kokeneiden pelaajien voimin.

Sitä seuraava ottelu on Kouvolassa 5. maaliskuuta. –Tauko käytetään mahdollisimman hyvin hyödyksi harjoitteluun. Tekemistä on paljon.

VETO on voittanut viimeksi ennen joulua, eivätkä viime viikon kotiottelut Kouvottaria ja HBA:ta vastaan tuoneet lisäpisteitä sarjataulukkoon.  

Keskiviikkona Kouvottaria vastaan Veto sai hyvän alun, mutta toisessa erässä vierasjoukkue kiri. Puoliajalle mentiin lukemissa 30–42, ja vaikka viimeiseen erään lähdettiin Vedon 14 pisteen takaa-ajoasemassa, ei puhti riittänyt todelliseen kamppailuun voitosta. Kouvottaret kuittasi kaksi kauden aikaisempaa tappiotaan lukemin 65–92. Kouvottarien Sarah Toeaina oli ajoittain pysäyttämätön. Vieraiden taktiikkana oli pysäyttää Vedon ulkomaalaisvahvistukset: Anastasija Podunavacin (2/4/4) kanssa he onnistuivat, Kym Royster (30/7/2) oli kovempi pala.

Muut vetolaiset: Pihla Jaatinen 6/3/4, Minttu Isoranta 7/11, Adalmiina Syynimaa 6/1/3, Anni Kujala 6/5/4, Cayro-Lyza Toomingas 8/4.

LAUANTAIN ottelussa HBA Märskyä vastaan Veto aloitti niin ikään pirteästi, mutta ehjän esityksen tehnyt HBA johti silti ensimmäisen erän lopussa 17 pisteellä ja puoliajalle mentäessä 19 pisteellä. Ottelun päättyessä taululla oli lukemat 59–98.  

–HBA lähti heti karkumatkalle. Siirryttiin paikkapuolustukseen, mikä hidasti eron kasvamista. He pelasivat koko kentän miesvartiointia. Meiltä puuttui pallon ylös tuojia ja paineistus oli kova takakentällä: meille tuli liikaa menetyksiä ja sitä kautta heille helppoja lay upeja. Kun HBA pääsee määrittelemään pelin tempoa, se on hyvä joukkue.

Positiivisena Kujala näkee sen, että nuoret saivat peliminuutteja ja vastuuta.

–Myös erilaisilla viisikoilla pelaaminen on tärkeää opiskelua, joka vaatii keskittymistä ja voi olla arvokasta loppupelejä ajatellen.

Pihla Jaatiselle merkittiin illan saldoksi 4/1, Adalmiina Syynimaalle 1/1/1, Anastasija Podunavacille 16/5/3, Kym Roysterille 24/15/2, Anni Kujalalle 10/1/1 ja Cayro-Lyza Toomingasille 4/2/1. Kentällä nähtiin myös Inka Äkerlund, Minttu Isoranta, Jemina Männikkö, Emilia Vörlin ja Roosa Haapala.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.