Työttömien määrä laski Etelä-Pohjanmaalla lähes 30 prosenttia vuoden aikana

Kuva: ELY

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 7,5 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin Pohjanmaan ELY-keskusalueen (6,5 %) jälkeen. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 10,5 prosenttia.

Työttömien työnhakijoiden määrä nousi edellisestä kuukaudesta 1 075 henkilöllä. Vuoden ajasta riippuen työttömyyttä kuvaavat kuukausiluvut vaihtelevat ja työmarkkinoiden toiminnalle on tyypillistä voimakkaat kausivaihtelut. Joulukuun osalta tilanne Etelä-Pohjanmaalla noudattelee normaalin kausivaihtelun mukaista kehitystä.

Lomautettujen lukumäärä tämän vuoden joulukuun lopussa oli 935, jossa laskua viime vuoden vertailuajankohtaan oli 1 544 henkilöä (-62,3 %). Edellisestä kuukaudesta lomautettujen lukumäärä nousi 464 henkilöllä.

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 3 896 kappaletta, joka oli 1 647 kappaletta enemmän kuin vuosi sitten (73,2 %). Eniten uusia avoimia työpaikkoja avautui palvelu- ja myyntityöntekijöiden ammattiryhmässä. Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 6 856 työpaikkaa.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys laski kaikissa seutukunnissa. Seinäjoen alueella lasku oli suhteellisesti voimakkainta. Etelä-Pohjanmaan kunnista suhteellisesti eniten laskua työttömien työnhakijoiden määrässä oli Ilmajoella (-37 %), Isossakyrössä (-37 %), Kauhavalla (-35 %) ja Karijoella (-33 %).

Tiedot ilmenevät Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilastosta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.