Padel rantautui Alajärvelle joulun alla – lajin suosiolle monta syytä

Elli Mertaniemi toimii joulukuussa avatun Padel Club Alajärven hallivastaavana.

–Meillä on auki 27 hallia Padel Club Finlandin ja Padel Tampere tuotemerkkien alla. Vuoden lopussa hallien määrä ylittää 50, kertoi toimitusjohtaja Kalle Väinölä Padel Club Finlandista.

–Buumi on varsin kova ja syystäkin, koska itse peli on äärimmäisen kiva ja mukaansatempaava! Peli on helppo oppia ja onnistumisia tulee jo heti ekasta kerrasta lähtien. Peli ei kuitenkaan ole liian helppo, vaan jättää kehittymiselle paljon tilaa. Toimii loistavasti sisä- ja ulkopelinä ja sopii kaiken ikäisille ihmisille.

Padel Club Alajärven club managerina eli hallivastaavana toimivan Elli Mertaniemen mukaan padelin suosiota selittää se, että neljällä pelaajalla pelattavana laji on sosiaalinen ja sopii kaiken ikäisille sekä tasoisille pelaajille.

–Tenniksen ja squashin sekoitus: pallo on saman tapainen kuin tenniksessä, maila paksumpi, kuvailee Mertaniemi.

–Tämä on myös helpompi kuin vaikka tennis. Tätä voi pelata rauhallisella temmolla tai tosissaan, ihan oman kunnon mukaan. Moni on sanonut, että tämä on kivempi laji, kun palloa ei tarvitse koko ajan olla hakemassa jostakin, kuten tenniksessä usein. Sellainen varoituksen sana tässä on hyvä sanoa, että tähän jää tosi nopeasti koukkuun!

Padel Club Finlandin halli Alajärvellä avautui joulun alla.

–Huomasi, että hallia oli odotettu! Järviseudulta on aiemmin kuljettu Lapualla ja Seinäjoella pelailemassa. Välipäivinä oli vipinää, kun oli lomalaisia liikkeellä ja perheet kävivät yhdessä kokeilemassa lajia. Nyt on ollut hiljaisempaa, ehkä myös koronatilanteen vuoksi, kertoi Mertaniemi.

–Näen tämän lajin isona plussana alueen harrastusmahdollisuuksille, jotka ovat jo ennalta laajat.

Lajin pariin pääsee Alajärvellä ilman isoja panostuksia. Kenttävuoron voi varata sovelluksen kautta ja hallilla olevasta automaatista voi vuokrata mailan sekä ostaa palloja. Pelaamaan pääsee aamukuudesta puolille öin.

HALLIVASTAAVAN tehtäviin kuuluu pääasiassa asiakaspalvelu ja hiekkatekonurmen harjaaminen.

–Annan myös neuvontaa ja opastusta lajiin, meillä on ryhmille tarjolla tutustumiskäyntejä, joihin sisältyy perehdytystä ja tekniikkaopetusta. Ne ovat olleet tosi suosittuja. Niitä on tulossa varattavaksi myöhemminkin. Olen täällä paikalla yleensä iltapäivisin ja iltaisin, autan mielelläni ja tulen pelaamaankin, jos tarvii! Tulemme järjestämään myös erilaisia tapahtumia, kuten turnauksia ja klubi-iltoja. Nyt olemme avanneet WhatsApp-ryhmät sekä miehille että naisille, niihin voi ilmoittautua minulle – sieltä voi kysellä omantasoista peliseuraa.

Mertaniemi sai ensimmäisen kosketuksen padeliin Lapualla syyskuussa 2019 ja ilahtui kuullessaan, että Alajärvelle oli rakenteilla oma halli. Hän oli juuri palannut kotipaikkakunnalleen Vaasasta, missä oli innostunut pelaamaan padelia aktiivisesti.

–Äitini huomasi työpaikkailmoituksen, jossa haettiin club manageria, ja vinkkasi siitä minulle. Olisin päässyt sairaanhoitajakouluun, mutta tällaista tilaisuutta ei elämässä ehkä tule toiste vastaan, joten päätin ottaa työn, kun oli mahdollista. Aiemmin olen tehnyt taksinkuljettajan työtä, mutta se ei sovi hyvin yhteen aktiiviurheilun kanssa, kertoo pesäpalloa Vaasan Mailattarissa pelaava Mertaniemi.

Viime kaudella Mailattaret nousi Superpesikseen.

–Tykkään, että tämä työ on helppo yhdistää harjoitteluun. Padelia pelaan keskimäärin pari kertaa viikossa. Se on mukava ja monipuolinen laji.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.