Vimpeli, Lappajärvi ja Soini saivat edustajansa aluevaltuustoon

Julkaistu:

Aihe:

VIMPELILÄINEN Sirpa Salomäki (kesk.) sai vaalissa 511 ääntä. Hän on innostunut edessä olevasta työsarasta aluevaltuutettuna, vaikka eteen tulee paljon työtä ja asioita, joihin täytyy perehtyä.

Aluevaalien äänestysaktiivisuus jäi kuntavaaleista, mutta Salomäki iloitsee Järviseudun kohtalaisista äänestysprosenteista.

–Sellaista viestiä tuli, ettei oikein tiedetty, mitkä nämä vaalit ovat, vaikka tietoa on kyllä ollut tarjolla. Siihen, miksi noin puolet jätti äänestämättä, ei kai ole yhtä vastausta, mutta voisiko olla, että kun sotea on tehty iät ja ajat, hyvinkin valmiilta tuntuvissa asioissa on peräännytty takaisin: eikö uskottu, että se nyt lopulta tapahtuu? Voi olla tietynlaista väsymystä, ettei junaan havahduttu, kun se tuli asemalle. Korona voi kyllä osaltaan vaikuttaa, se on kaiken kaikkiaan taannuttanut ihmisiä. Ei ehkä pelätä, mutta ei myöskään lähdetä liikkeelle.

LAPPAJÄRVELÄINEN Ville Ala-aho oli iloinen ja yllättynyt lappajärveläisten tahdosta ja yksituumaisuudesta saada oma edustaja aluevaltuustoon. Hän keräsi 606 ääntä.

–Kun ennakkoäänet, liki 300 kappaletta, lävähtivät tiskiin, tiesin että nyt ollaan pelissä mukana. Kyllä tässä työt sillä saralla pian alkavat. Ensi varmaan selvitellään, kuinka asioita organisoidaan uudella hyvinvointialueella, siitä se käynnistyy. Vahvin osaamisalueeni on sosiaalialalla.

439 ääntä saanut soinilainen Juha-Pekka Keisala näkee hyvät edellytykset hyvinvointialueen kehittämiseen, sillä kampanjointi puolueen sisällä oli lämminhenkistä ja keskusteluissa muiden puolueiden edustajien kanssa nousi esille yhteinen tahtotila.

–On tässä varmasti kovaa sämpläämistä ennen kuin saadaan kaikki toimimaan. Haasteet ovat isot. Kun vain rahat riittäisivät, hyvinvointialueiden rahoitus jatkossa on vielä avoinna. Uskon silti, että hyvä tästä tulee.

Oma äänimäärä ja läpipääsy ilahdutti, vaikka ennusteiden valossa se tuntui epätodennäköiseltä.

–Peloteltiin, ettei pienistä kunnista päästä läpi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.