”Ihmiset kävivät puolustamaan omiaan”, sanoo äänikuningas Esko Ahonen

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

ESKO Ahonen (kesk.) nappasi suurimman äänipotin koko Järviseudun alueella, yli 800 ääntä. Ääniä tuli yli kuntarajojen.

–Nöyräksi tämmöinen äänimäärä vetää, se tuli yllätyksenä. Toisaalta teimme omaa kampanjaa määrätietoisesti edeten. Tämän jälkeen aloitetaan työt, sillä nyt on työnteon aika. Ryhmäkokouksia varmasti käynnistellä jo ihan lähiaikoina. Tuntumaa tällaisesta savotasta on ennestään, kun olin perustamassa ja rakentamassa kuntayhtymä Soitea, jossa on mukana Keski-Pohjanmaalla kahdeksan kuntaa, Esko Ahonen kertoo.

–Joka kuntaan Järviseudulla saatiin vähintään yksi edustaja, se on hieno asia se. Pienet reuna-alueiden kuntalaiset havahtuivat Ylen galluppiin, joissa luvattiin huonoa menestystä näille hyvinvointialueen reunoille. Ihmiset kävivät puolustamaan omiaan ja koko Järviseutua. Tämä näkyy nyt näiden vaalien tuloksessa.

297 ääntä saanut Antti Perkkalainen (vas.) oli henkisesti valmis uuteen vastuuseen.

–Kyllä tässä piakkoin saa hihat kääriä, eiköhän ensikuussa jonkinlaisia koulutuspäiviä jo käynnisty. Seurasin jännityksellä tuloksia ja sain aika paljon hajaääniä, jotka takasivat paikan aluevaltuustossa. Kotikunnasta Evijärveltä tuli 137 ääntä ja muualta maakunnasta 160 ääntä, joista pelkästään 99 Kauhavalta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.