Etelä-Pohjanmaalla yli 2200 tartuntaa viime viikon aikana – Nyrkin suositukset jatkuvat ennallaan

Etelä-Pohjanmaan koronaluvut jatkuvat noususuunnassa. Omikron-virusvariantti leviää väestössä laajalti, totesi maakunnan koronanyrkki maanantaina 24. tammikuuta. Kotitestien myötä tartunnan saaneiden tarkkaa määrää ei enää ole mahdollista seurata, myös tartunnanlähteet jäävät suurelta osin epäselviksi

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella todettiin menneellä viikolla 2207 koronatartuntaa, joista noin 900 viime viikonlopun aikana. Edellisellä viikolla tartuntoja todettiin 1486. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 9144.

Selvitetyistä tartunnoista suurin osa tuli perhepiiristä. Joukkoaltistumisia on tapahtunut viime viikollakin lukuisia: niin päiväkotiryhmissä, koululuokissa kuin työpaikoillakin.

Erikoissairaanhoidossa on tällä hetkellä 21 koronapotilasta. Terveyskeskusten vuodeosastoilla on 17 koronapotilasta.

Koko Etelä-Pohjanmaan rokotuskattavuus yli 12-vuotiaiden osalta: 85,9 % on saanut 1. rokotuksen ja 82,8 % myös 2. rokotuksen. 3. rokotusannoksen on saanut 42,7 % alueen yli 12-vuoti-aista.

Koko Suomessa yli 12-vuotiaista 86,5 % on saanut 1. rokotuksen ja 83,2 % myös 2. rokotuksen. 3. rokotusannoksen on saanut 45,7 % yli 12-vuotiaista.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.