Alajärveltä meni läpi neljä ehdokasta

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

–Yllättävää, että meidän alueella meni näin monta läpi. Mietin, että mitähän Helsingin Sanomien ammattitoimittajat miettivät Etelä-Pohjanmaan vaalituloksesta, kun heidän jutussaan jokin aika sitten julistettiin kuntia, kuten Alajärvi, joihin ei tarvitse kuvitellakaan saatavan aluevaltuutettua, pohdiskeli Vistbacka.

Hänen toivomuksensa on, että Järviseudun aluevaltuutetut pystyisivät yhteistyöhön yli puoluerajojen reuna-alueiden palveluiden säilyttämiseksi.

–Nyt siihen olisi mahdollisuus, mutta se vaatii saumatonta yhteistyötä. Jos ollaan vain poliittisissa ryhmissä, siellä voi käydä huonosti reuna-alueiden asioiden hoidossa. Sooloilemalla ei onnistu mikään. Uskoisin, että aika tiiviissä tahdissa lähdetään heti maaliskuun alussa töihin.

SARI PALMU (kesk.) oli tyytyväinen paitsi siihen, että kaikista Järviseudun kunnista saatiin valtuutettuja, myös siihen, että miesten ja naisten saamien paikkojen välinen ero alkaa pikkuhiljaa kutistua.

Hän uskoo keskustan kampanjan onnistuneen siksi, että puhuttiin siitä, mistä aluevaltuustoissa päätetään, eikä ihan muista asioista. –Ihmiset ymmärsivät, miten tärkeistä asioista olemme tällä hetkellä päättämässä.

–Äänestysprosentti olisi totta kai voinut olla korkeampi, mutta Etelä-Pohjanmaalla päästiin kuitenkin yli viidenkymmenen. Ehkä kaikki eivät kokeneet näitä asioita tärkeäksi.

ANTTI JOENSUU (kesk.) totesi olevansa iloinen Keskustan hyvästä tuloksesta.

–Alajärven ja koko Järviseudun hyvä menestys ja kaikki läpimenijät ilahduttavat. Saadaan hyvä yhteistyö aluevaltuustoon valtuutettujen kesken meidän suunnalta, Joensuu sanoo. –Aluevaltuuston hyvähenkinen yhteistyö on tärkeää, jotta saadaan uusi toiminta hyvin suunniteltua ja liikkeelle heti 2023 alusta. Haasteita piisaa, mutta myös mahdollisuuksia.

Hänen mielestään aluevaltuuston on keskityttävä erityisesti palvelujen laadun säilyttämiseen ja kehittämiseen.

–Tasapuoliset palvelut koko Etelä-Pohjanmaalle, etteivät etäisyydet palveluihin kasva liian suuriksi ja mene aika ja raha tien päälle. Kuitenkin kustannustehokkuuskin täytyy hyvinvointialueella säilyttää.

VIHREIDEN aluevaltuutettu Jenni Kuisti kertoi yllättyneensä siitä, miten paljon ääniä hän sai muualta maakunnasta.

–Olen iloinen, että sanomani tavoitti äänestäjät ja ääniä tuli lähes joka kunnasta. Vihreiden tulokseen olen tietenkin kokonaisuutena hieman pettynyt. Meillä oli hieno kampanja ja paljon hyviä ehdokkaita Etelä-Pohjanmaalla. Ääniä varmasti meiltä vei nyt kampanjoinnissa korostunut paikallisuus.

–Palveluissa tulee keskittyä ennaltaehkäisyyn panostamiseen. Se on paras keino hillitä tulevaisuuden nousevia kustannuksia. Se kuitenkin vaatii myös aluksi panostuksia, joita toivottavasti tuleva aluevaltuusto on rohkeasti valmis tekemään, hän pohti aluevaltuuston tehtäviä.

–Ennaltaehkäisyn keinot taas meidän tulee etsiä tutkittuun tietoon pohjaten. Yksittäisenä palvelukokonaisuutena nostaisin esiin, että päihde- ja mielenterveyspalvelut tarvitsevat lisää resursseja. Tärkeää on myös panostaa henkilöstöön, työhyvinvointiin ja johtamiseen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.