Kivitipussa uskotaan tuleviin mahdollisuuksiin – talvikaudella panostetaan ulkoilma-aktiviteetteihin

Kivitippu panostaa tällä hetkellä ulkoilma-aktiviteetteihin. Rantaan rakentuu jääsauna, johon mahtuu jopa kuusi löylyttelijää kerrallaan. Kuva: Matias Kivisaari
KORONA-AIKA on tuntunut ja tuntuu edelleen kipeästi matkailu- ja ravintola-alalla. Kylpylä-hotelli Kivitipunkin toiminnassa rajoitukset näkyvät ja tuntuvat.

–Ravintola menee arkisin kiinni kello 18, sunnuntaisin kello 16. Take away-annoksia saa mukaansa kello 19 saakka, kertoo yleistyöntekijäksi itseään kutsuva Matias Kivisaari.

Kylpylää voivat tällä hetkellä käyttää vain hotellissa majoittuvat.

–Olemme selvinneet poikkeusoloista kohtalaisen hyvin, meillä on tiivis ja hyvähenkinen työporukka täällä, ja ideoimme kaikki koko ajan uutta. Nyt on esimerkiksi valmistumassa jääsauna, jota vuokrataan porukoille. Runko on jo valmis, sisus vielä puuttuu, Kivisaari kertoo. 

–Saunomaan mahtuu kuusi henkilöä kerralla, ja kokemuksesta tulee varmasti ainutlaatuinen. Panostamme ulkoilma-aktiviteetteihin meneillään olevalla talvikaudella ja hiihtolomaviikoille odotamme perhelomailijoita erityisesti. Meillä on kilometrin mittainen retkiluistelurata, mahdollisuus curlingiin, rantasauna avantouintimahdollisuuksilla, sekä perheen pienimmille napakelkka ja pulkkamäki, vuokrata voi myös lumikenkiä, luettelee Kivisaari.

Lauantaina 26. helmikuuta on tulossa ulkorieha-tapahtuma. Kesäisin meiltä voi vuokrata kanootteja ja sup-lautoja.

JOHTAJA Susanna Keskistä harmittaa poukkoileva, nopeatempoinen ja epäselvä ohjeistus päättäjiltä koronarajoituksissa.

–Korona-ajan alku sulki hotellin muutamaksi kuukaudeksi, viime vuosi oli hyvä. Viime vuoden lopussa nopeasti voimaan tulleet rajoitukset eivät anna armoa eivätkä pelivaraa yrittäjälle. Lainsäädännössä ovat määräajat lomautusvaroituksille ja lomautuksille. Kun tieto rajoituksista tulee nopeasti, on yrittäjä vaikeassa tilanteessa. Työvuorolistat on laadittu ja yhtäkkiä emme voikaan toimia! Kun henkilökunnalle ei voi luvata mitään, eikä kukaan tiedä, mitä on tulossa, se vaikuttaa henkilökunnan jaksamiseen.

Keskinen kehuu Kivitipun väkeä ymmärtäväisiksi ja idearikkaiksi, jotka kehittelevät uusia ideoita.

–Olemme aloittaneet Jamin kanssa yhteistyön ja meillä on keittiössä Jamista opiskelijoita työssäoppimisjaksoilla. Voimme myöskin tarjota opiskelijoille mahdollisuutta tutustua asiakaspalvelutyöhön ja iltatöinä siivousta. Uskomme tuleviin mahdollisuuksiimme, Kivitipulla on alueellisesti ja seudullisesti merkittävä rooli majoitus- ja  aktiviteettitoiminnassa. Kaikkea emme voi itse tehdä emmekä tarjota, siksi yhteistyö muiden yrittäjien kanssa on tärkeää, ja siihen panostamme koko ajan lisää. Olisi tärkeää saada lomalaiset ja porukat viipymään alueellamme mahdollisimman pitkään, se tarkoittaa euroja alueellemme. Tähän tarvitsemme verkostoitumista muiden toimijoiden kanssa, alueeltamme löytyy paljon mielenkiintoista koettavaa ja nähtävää. Suunnitelmissa on luoda asiakkaille houkutteleva, yhtenäinen varausalusta nettiin.

KIVITIPUSSA saatavista palveluista Keskinen mainitsee lisäksi hyvinvointi- ja kauneuspalvelut, mahdollista on saada monenlaista hierontaa ja jäsenkorjausta, erilaisia hoitoja, parturi- ja kampaamopalveluja, jalkahoitoa sekä hampaiden valkaisuakin. Meteoriittinäyttelyn yhteydessä on koko perheelle tarkoitettu virtuaalinen avaruussukkula, jolla voi tehdä elämyksellisen virtuaalisen matkan asteroidivyöhykkeelle. Naapurissa, Onnintuvassa pääsee koko perhe seikkailemaan Saunatontun pakohuoneeseen, kunhan muistaa varata ajan etukäteen, että saunatonttu tietää olla paikalla!

Juuri nyt Kivitippuun kannattaa tulla viettämään rentoutusviikonloppua vaikka lähempääkin, aina ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan, Kivitipusta puhuttaessa, järveä edemmäs.

Tiina Kiviaho

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.