Järvi-Pohjanmaan tartunnanjäljitys ja testaus toimii yhä – kotitestit paljastaneet tartuntaketjuja

Järvi-Pohjanmaan tilanne on mennyt heikompaan suuntaan viime viikon jälkeen, kertoi pandemiajohtoryhmä tiistaina 25. tammikuuta. Koronatartuntoja on esiintynyt kiihtyvällä tahdilla, mutta olemme edelleen saaneet toteutettua koronatestaamista ja tartunnanjäljitystyötä. Myös asukkaiden tekemistä kotitesteistä on ollut paljon hyötyä ja olemme niiden avulla saaneet nopeasti selville uusia tartuntaketjuja alueelta.

Terveydenhuollon koronatestiin kehotetaan menemään, mikäli on rokottamaton, sairastanut koronavirusinfektion yli 6 kuukautta sitten tai viimeisimmästä rokotuksesta on enemmän kuin viisi kuukautta, sosiaali- ja terveydenhuollossa asiakas- ja potilastyössä, varhaiskasvatuksen ja koulujen henkilökuntaa, asumispalveluyksikön tai hoitolaitoksen asukas, kuuluu vakavan koronavirustaudin riskiryhmään tai on raskaana.

Kaupasta ostettavan kotitestin voi tehdä, jos on altistunut koronapositiiviselle tai on flunssan oireita. Positiivisen kotitestin jälkeen on otettava yhteyttä terveydenhuoltoon saadakseen toimintaohjeet.

Koronarokotukset jatkuvat Järvi-Pohjanmaalla edelleen.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.