Kalkinpolttoa kuvaava monumentti koristamaan Vimpelin kiertoliittymää

Jatkossa Vimpelin kiertoliittymän yli ei enää ajeta, sen keskelle rakennetaan installaatio kalkkikivestä. Kuva: Hannu Takala
VIIME vuodelle suunniteltu investointi 68-tiellä Vimpelin keskustaajaman kohdalla olevaan kiertoliittymään siirtyi toteutettavaksi tulevan kevään aikana.

Katseita kiinnittävää, kuntakuvaa luovaa tilataideteosta on ideoitu kunnassa jo pitkään. Kesällä sen on määrä olla valmiina, kun paikkakunnalle saapuu kävijöitä kautta maan – tavanomaisten Superpesisturistien lisäksi odotetaan lisääntyvää liikennettä, kun jo kahdesti siirretty Pesäpallofestivaali on määrä toteuttaa tänä vuonna.

–Mietimme kunnassa, ettei tähän kiertoliittymän koristeluun haluta käyttää järkyttävää määrää rahaa, ja valtuustossa päätettiin, että käytetään mieluummin luovuutta. Kasataan kalkkikiveä keoksi ja laitetaan alle liekkivalot, jolloin saadaan kalkinpolttoa muistuttava teos. Kalkinpolttohan on perivimpeläinen tapa, joka näkyy kunnan vaakunassakin, kertoo kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli.

–Tämä monumentti on äärimmäisen edullinen ja helppo toteuttaa: se maksaa muutaman tonnin. Tekninen johtaja Ville Karjalainen toimii tässä pääsuunnittelijana. Kiertoliittymään on vedetty sähköt, joten valot on helppo asentaa. Kivet kootaan siihen keoksi, joka on muutaman metrin halkaisijaltaan. Ympyrän reunoille tulee jättää tilaa leveitä kuljetuksia varten. Siitä saadaan näyttävän näköinen, etenkin pimeän aikaan se on vaikuttava, arvelee Leijonanmieli.  

–Näkemys on, että kalkkikivi hankitaan paikalliselta louhokselta.

Kesään valmistaudutaan Leijonanmielen mukaan kokoamalla yhteen kahden vuoden suunnittelun tuloksia Pesäpallofestivaalin osalta, siirtämällä hankkeen myötä pesäpallomuseo vanhan osuuskaupan tiloihin ja uudistamalla kokoelmia, sekä siistimällä kyläkuvaa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.