Lukijan mielipideartikkeli:

Sairaan ajan tervehtyminen alkaa hyvän elämän rakastamisella

38620433615_16791e3bbe_c.jpg
NIIN monta ihmistä tässä sodassa on jo tapettu, huusi tyrmistynyt äiti saatuaan tiedon, että heimosota oli vaatinut neljän nuorukaisen kuoleman, jatkaen; miksi ne eivät sitten käy neuvottelemaan siitä riita-asiasta! Mikä elämänusko, ilman luonnon kansojen tietoisuutta edes luku/kirjoitustaidoista!

Mahtava ”taistelu” tarkoittaa nimenomaan tuhoamista. Olen optimisti, tiedoissakin, koska taistelin tarmolla eroon sairaista sotahuudoista, jatkan edelleen tiedonpuutteeni mielenkiintoisessa seurassa.

Media lähettää koteihin raskasta katseltavaa, puolustuskyvyttömät lapset ja naiset ovat uhreista ensimmäisinä – vahvojen suojeltavina! elämän synnyttäjät, pelkäämättömät naiset jo ennen ajanlaskun alkua yhteisesti näitä ovat yrittäneet selvittää.

Media on latinaa. Tämän täytyi syntyä tarpeesta kehittää ajattelua, esitys- ja kirjoitustaitoja, eihän tuolloin ollut mitään tekniikan viestimiä. Tentti on myös latinaa, tämä tutkii missä määrin ”henkistä omaisuutta” on siirtynyt sisimpäämme.  

YMMÄRTÄMISEN velvollisuutta ei ole. Suurissa pöydissä tämän keskustelun ei olisi pitänyt lakata milloinkaan, kuuluihan valta niille, jotka tietävät ja ymmärtävät eniten. Hyveiden tehtävä on torjua paha ennen kuin tämän toimet alkavat. Onnellista, että tietämisen hyveitä on säilynyt kirjallisuudessa, vapaus ei sisällä mitään velvoitetta.

Seuraavina ylimaallisina hyveinä heillä on oikeudenmukaisuus, kärsivällisyys, tarmokkuus, viisaus, oikeiden keinojen käyttö, tiede kaikinpuolisena elämän tutkimisena, jalot lupaukset, näiden pyrkimysten lujuus. Kokemukset selventävät ymmärtämistä.  

NOTITIA on latinaa: Neutraali joutilas tieto. Aine ei ollutkaan elämän alkeellinen puoli, vaan vapaalla ajattelulla on taipumus ottaa ylivallan, ymmärryksen surkastuessa.

Täällä vähän likempänä, samoin hyveisiin on liitetty ennen kaikkea fyysisen elämän perusta, elämän henki, luonto, mielenlaatu, omatunto, tunne-elämä, kuvaus ihmisestä, kuolemattomuus, veri sivistystahtona, kyky ymmärtää. Uneliaissa ajoissa ei asu herkkää innostusta hyvän elämän puolelle.

Tasapuolisuus vaatii tunnustamaan, että erityisesti latinankielisen tieteen kukoistuksen ajalta, naisten ja miesten käsittämättömät ponnistelut julmuuden ja raakalaisuuden kukistamiseen ovat hienoimpia huomioita, tekoja. mitä maailma milloinkaan tulee näkemään, vieläkin ne peruuttavat elämän jäähyväisten järjestämisen, ihmisyyden ydinlahjojen ilmestyessä vanhat taivaatkin hämmästyvät. 

Nämä energiat ovat häviämättömiä, ne valmistelevat heräävää aikaa, joka tyynesti sopeutuu uusiin järjen järjestelmiin, jotka saavat huimaustensa väsyttämän ajan virkoamaan todellisuuden keskelle.   

Pessimus, erehdystensä tiet kulkeneena, harrasteli harhoja, kuritti kansoja, tämän voittaa vain intohimoisista ylisanoista vapautuneet tiedonesitykset, ne, jotka eri puolilla maailmaa tunnustettujen asiaintilojen jalostamissa pyrkimyksissä, rakastettavien ihmisten elämän unelmissa omiinsa liittävät.     

                                                                                                                   

Onni Aatos Latvala

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Valtio kunnan kukkarolla.

Valtio kunnan kukkarolla 

Näyttää vahvasti siltä, että yhä kiristyvässä talousahdingossaan valtio kurkkii myös kuntien kukkarolle. Ei sinänsä mitään uutta

Jos Stubb valittaisiin, niin meillä olisi kokoomuslaiset pääministeri, ulkoministeri, puolustusministeri ja (entinen) kokoomuslainen presidentti, kirjoittaa Mauri Nygård mielipidetekstissään.

Pitihän se arvata!

Pitihän arvata, että Pekka Haavistoa lyödään seksuaalisesta suuntautumisestaan. Raamatun mukaan kuitenkin homous ja sen tukeminen

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Valtio kunnan kukkarolla.

Valtio kunnan kukkarolla 

Näyttää vahvasti siltä, että yhä kiristyvässä talousahdingossaan valtio kurkkii myös kuntien kukkarolle. Ei sinänsä mitään uutta

Jos Stubb valittaisiin, niin meillä olisi kokoomuslaiset pääministeri, ulkoministeri, puolustusministeri ja (entinen) kokoomuslainen presidentti, kirjoittaa Mauri Nygård mielipidetekstissään.

Pitihän se arvata!

Pitihän arvata, että Pekka Haavistoa lyödään seksuaalisesta suuntautumisestaan. Raamatun mukaan kuitenkin homous ja sen tukeminen

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.